Žika Todorović: Hteo sam da odbijem da glumim dedu

Showbiz 09. mar. 202018:18 > 18:20
Podeli:
Foto: E-Stock/dušan_milenković

Glumac Srđan Žika Todorović u filmu rusko-srpske koprodukcije "Hotel Beograd", čije je premijera sutra u Sava centru, glumi dedu Miloša Bikovića. On je ispričao kako je nakon moljakanja pristao na ovu ulogu.

„Sećam se jul, taman sam stigao na more, zovu me Miodrag i Miloš i kažu: ‘Imamo super ulogu za tebe, da igraš dedu…’Pa, gde od toliko naših divnih glumaca u penziji ja da vam igram dedu?! Hteo sam da odbijem ulogu, ali su me opet zvali ‘pa ti ćeš moći da eksperimentišeš, pa bla, bla’ i pristao sam“, rekao je Todorović na projekciji za novinare i priznao:

„Sviđa mi se film, smejao sam se, samo mislim da sam mogao ozbiljnije da odigram ovu ulogu. Ja baš nisam zadovoljan, ali ako vi budete, ja ću biti srećan. U ovom filmu suprugu mi glumi Seka Sablić i to mi je najveća čast“.

Njegov kolega, Miodrag Radonjić, otkriva koliko je bilo zabavno raditi s njim, kada je ipak pristao da bude „deda“, te naglasio koliko je bilo teško ostati ozbiljan na snimanju:

„Nama je čitavo snimanje bilo zanimljivo, baš smo se igrali“, rekao je Radonjić za Mondo i dodao:

„U jednom trenutku, gledajući sa strane Miloša i Jelisavetu, kao da sam se vratio na studije, gde smo svo troje bili zajedno, i video sam tu njihovu igru koja teče bez problema. Scene u hotelu, one s Dijanom su možda i najsmešnije u filmu. Ali, meni je bilo divno da igram sa Žikom. Mi se već dugo znamo i radili smo nekoliko projekata zajedno i koliko god ovo bilo izazovno za mene kao glumca, ja sam se pustio da me vodi i mislim da je ispalo jako zanimljivo“.

Film iz rusko-srpske koprodukcije „Hotel Beograd“, koji je u Rusiji već pogledalo 800.000 ljudi, imaće svoju svečanu premijeru u Srbiji 10. marta u Centru „Sava“. Nakon premijere, „Hotel Beograd“ će od 12. marta biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE JOŠ