Foto:FoNet/Milica Vučković; Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac Dragan Bjelogrlić, kome je juče posle saslušanja u niškom tužilaštvu ukinut pritvor, rekao je da mu je žao što je naseo na provokacije Predraga Gage Antonijevića i što je dozvolio da napad baci senku na događaje u Nišu. Bjelogrlić je saslušan zbog sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador". Sukob dvojice reditelja datira nekoliko godina unazad.

„Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, u najtežim trenucima je uz mene, zahvalio bih se što su bili profesionalni, Tužilaštvu što nije podeglo pritiscima i što je profesionalno uradio posao. Što su mi dali mogućnost da objasnim šta se desilo, a to što se desilo nije ono što su pisali tabloidi. Žao mi je što sam naseo na provokacije Antonijevića koje traju više od godinu dana, žao mi je što se Antonijević pojavio baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere i žao mi je što nisam izdržao da ignorišem te provokacije i što sam dozovlio da ovo baci senku na dva događaja u Nišu. Žao mi je što sam ovo uradio. Ja se nisam uputio ka njemu, krenuo sam u WC, tek na njegovo dobacivanje sam reagovao“, ispričao je Bjelogrlić okupljenim medijima nakon izlaska sa saslušanja.

PROČITAJTE JOŠ

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić izjavio je da je bilo otežano raditi „u uslovima medijskog linča koji su vodili tabloidi“.

„Mnoge tabloide ću rastužiti, nisu nađene nikakave psihoaktivne susptance i nedozvoljene količine alkohola. Nije postojao mučki napad s leđa“, rekao je Draganić. Dodao je tada da je Tužilaštvo donelo odluku o ukidanju mere zadržavanja i da će se Bjelogrlić uputiti ka Beogradu, nakon čega je Bjela prisustvovao premijeri filma „Nečista krv“.

Šta se zapravo dogodilo? 

Sve se odigralo u holu hotela „Ambasador“ u Nišu, gde su Bjelogrlić i Antonijević odsedali jer je minulog vikenda počeo 56. Festival glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu „Filmski susreti“, koji će trajati do 27. avgusta. Festival je otvorio upravo film Dragana Bjelogrlića „Toma“, posvećen Tomi Zdravkoviću, kojem je to srpska premijera posle prikazivanja u Sarajevu.

Antonijević je „Blicu“ ispričao da je pre napada video Bjelogrlića kako sedi sa glumicom Katarinom Radivojević, ali ne i trenutak kada mu je prišao, jer mu pet godina mlađi kolega prilazi iz slepog ugla.

Antonijević je, kako se veruje, na trosedu sedeo u društvu scenariste i pisca Vladimira Kecmanovića, glumca Miljana Davidovića i glumice Jovane Stević. Za susednim stolovima sedeli su, između ostalih, producent Maksa Ćatović i glumac Milan Gvero.

Sukob datira nekoliko godina unazad

Bjelogrlić i Antonijević su u svađi već nekoliko godina, ali se ne zna šta je bio neposredni povod za ovaj napad. Bjelogrlić je rekao da mu je Antonijević dobacivao tokom cele večeri.

Sporni su „Samuraj“ i „sto soma evra“.  Kako je Antonijević rekao u razgovoru za domaće medije, smatra da postoje dva razloga za ovaj sukob.

„Jedan je korupcionaška afera koju sam razotkrio i zbog čega smo sada na sudu, a druga to što je on veliki protivnik filma „Dara iz Jasenovca“. Ovo je mržnja koja se ispoljila na najgori način“, rekao je Antonijević za „Blic“.

Antonijević je svojevremeno javno optužio Bjelogrlića da mu je 2016. godine nudio mito da bi podržao film „Jesen samuraja“. Bjelogrlić je to demantovao. Antonijević je tada bio priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora „moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više“.

Povodom ovih optužbi Dragan Bjelogrlić je tada dostavio odgovor domaćim medijima u kojem je naveo da „nikakvu prepisku takve vrste nisam vodio sa Predragom Antonijevićem, niti sam mu nudio mito“ i istakao da je mejl komunikacija lažirana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)