Aleksandar Vucic gost u emisiji Cirilica na televiziji Happy
Aleksandar Vučić gost u emisiji Ćirilica na televiziji Happy Foto:Screenshot/TV Happy

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Ćirilica” na TV Hepi, a već na samom početku osvrnuo se na tuču Dragana Bjelogrlića i Predraga Gage Antonijevića, čiji je snimak, kako je rekao, "pogledao pre sat i po vremena".

Naime, Vučić je rekao „da prisustvujemo vrsti neverovatnog licemerstva“.

„Sve je dozvoljeno kada su u pitanju oni koji su lažna elita. Koji su iznad nas, primitivnih glupana koji ne idu na odmor“ rekao je Vučić, pa dodao:

„Dozvoljeno je tući svakoga, za koga oni misle da nije njihov, da ga krvnički tuku i da imaju pravo na to. Pogledao sam snimak pre sat i po vremena, nekih 30, 40 sekundi. Suština je u tome da oni navijaju za prebijanje čoveka. Čuo sam večeras rečenicu Gage Antonijevića ‘šta sam loše uradio za Srbiju'“ rekao je Vučić i upitao:

„Zamislite da se dogodilo obrnuto, da je Gaga Antonijević u ležećem stavu udario Dragana Bjelogrlića pesnicom u glavu?“

Vučić je još rekao „da se reditelj Gaga Antonijević javno zahvalio Srbiji, za razliku od nekih“.

Aleksandar Vucic gost u emisiji Cirilica na televiziji Happy
Aleksandar Vučić gost u emisiji Ćirilica na televiziji Happy Foto:Screenshot/TV Happy

„Gaga je javno rekao hvala državi zato što je obezbedila sredstva za ‘Daru iz Jasenovca’ i ‘Zaspanku za vojnike’. On je došao iz Amerike, imao tamo bezbroj veza, ništa mu nije falilo i došao je i rekao da će da radi film o srpskoj tragediji. Tužan sam zbog ovoga. Kao što nismo dozvolili u slučaju Borka Stefanovića, tako ni sada država ne može da se pravi gluva i slepa“ rekao je Vučić i dodao:

„Nasilje mora da bude kažnjeno. Svi možemo da pogrešimo, ali mora da se snosi odogovrnost“.

Rekao je i da se godinu dana protestovalo zbog napada na funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića u Kruševcu uz ocenu da je napad na njega bio višestruko slabiji, te dodao da je bilo jasno da to „nije bio pravi razlog za proteste“.

Kritikovao je i predstavnika festivala koji je rekao da Antonijević nije bio pozvan na festival i pitao „ko je Borka zvao u Kruševac“.

„Danas kažu da Gaga Antonijević nije bio pozvan na taj festival, on bio u svom rodnom gradu. Hajde da napravimo paralelu. Ni Borka niko nije zvao u Kruševac. Da li je moguće da smo toliko postali bolesni, da opravdavamo sve kroz prizmu neke politike“, kazao je on i naglasio „da je policija svoj posao odradila, te da će biti kako tužilaštvo i sud budu rekli i kraj priče“.

Podsetimo, Bjelogrlić je sinoć oko 4 sata u hotelu „Ambasador“ u Nišu napao Antonijevića. Kako se može videti na video snimku, Antonijević je sedeo kada mu je Bjelogrlić prišao i udario ga pesnicom u lice. Reditelj je pokušao nogama da se odbrani, ali je Bjelogrlić nastavio da nasrće. Sve to pokušao je da spreči pisac Vladimir Kecmanović, koji je sedeo sa rediteljem Antonijevićem za stolom i producent Maksa Ćatović.

Kecmanović je rekao je za naš portal da ništa nije prethodilo incidentu i da je Bjelogrlić, dok je udarao Antonijevića ponavljao „šta ti meni dobacuješ, šta me vređaš“, iako su, kako kaže Kecmanović, celo veče biti na velikoj razdaljini.

BONUS VIDEO: Dete ispred Vučića palo u nesvest, on lekarima govorio šta da rade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare