Foto: Arhiva

Kolege i prijatelji Vlaste Velisavljevića, koji je preminuo danas od posledica koornavirusa tužni su i šokirani ovom tragičnom vešću, a za Nova.rs su izrazili žaljenje zbog gubitka glumca, prijatelja i čoveka kakav je bio Vlasta. Vedrog duha, uvek nasmejan i pun radosti prema životu, Vlasta će u sećanju prijatelja i kolega ostati baš kao takav.

Glumac Voja Brajović ističe da je s Vlastom bio bliskiji nego što je rod blizak, te da je Velisavljević duhom bio vedriji od mnogih koji su od mnogih koji su od njega znatno bili mlađi.

Vojislav Brajović, Foto: Vesna Lalić

PROČITAJTE JOŠ

„Mi nismo bili saradnici, mi smo bili bliži nego što je rod blizak. Nije mi toliko teško koliko mi je obavezujuće što stalno sahranjujem svoje najbliže. Vlasta za nas poslednjih pedeset i nešto godina bio najdraži i najmlađi od svih nas. Mi smo ga gledali kao nekog našeg anđela čuvara, ili neku najdražu stvar koja nas je nekako radovala. Kad imate neku amajliju, pa znate da vas ona štiti i podržava. On je bio naša radost. Eto, sad je nema. Ne znam kako biti otporan na sve ovo. Da se poželi svakome da doživi te godine i više od toga. Njegov život nije bio lak: nemaština, ratovi, robija… a opet je ostao pozitivan i emitovao je tu energiju svojim prisustvom. Primarnija nam je radost što smo ga imali nego tuga što ga nema“, rekao je Voja Brajović za Nova.rs.

Glumica Snežana Savić ističe da je Vlasta bio izuzetna pojava na domaćoj glumačkoj sceni, te da je bio blagorodan.

Foto:Pritnscreen/youtube

„Čula sam na vestima. Jako sam tužna i žao mi je. Zatekli ste me usred snimanja, pa ne znam šta bih rekla, jer o njemu ima dosta da se priča. Bio je baš onako jedna izuzetna pojava na našoj glumačkoj javnoj sceni. Veliki glumac, presladak čovek. Ja sam sarađivala s njim. Zaista jedna blagorodna osoba. Ovom prilikom preko vašeg medija izjavljujem saučešće njegovoj porodici“, rekla je glumica.

Glumac Dragan Gagi Jovanović je od šoka isprva zaćutao, a potom rekao da je Vlasta bio predivan, te da ne može ništa da govori jer je zatečen.

Foto:E-Stock/Mirko Rodić

„Uhhh… Ne mogu da verujem. Šta da vam kažem. Pa bio je predivan, jedan gospodin. Ovaj… Ne mogu sad stvarno ništa kažem, baš ste me zatekli. Izvinite, molim vas. Nisam ovo očekivao“, rekao je Gagi Jovanović.

Glumica Vesna Čipčić je za tragične vesti takođe čula od nas, te istakla da je Vlasta bio maestralan i veličanstven.

Vesna Čipčić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Jao, nisam čula. Pa kako? Mnogo sam tužna i žalosna. Čula sam da je bio u bolnici i verovala sam da će biti dobro. Dragi divni Vlasta, bio je veličanstven kao kolega i kao glumac. Zaista poseban, na svoj način. Život je ozbiljno posvetio svojoj profesiji i bio je u tome maestralan. Neka počiva u miru i neka ga anđeli čuvaju“, rekla je glumica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar