Uliks Fehmiu
Uliks Fehmiu Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Uliks Fehmiu i te kako je zanimljiv ženskom delu publike, koja ga prati u seriji „Crna svadba“, gde igra glavnu ulogu, inspektora Petra Ćirića.

Početkom devedesetih godina prošlog veka, Uliks Fehmiu imao je „dvadeset i neku“, studirao je Fakultet dramskih umetnosti i važio za jednog od najpoželjnijih mladića. Najlepše Beograđanke tog vremena koristile su svaku priliku da se doteraju i odu u Beogradsko dramsko pozorište, gde je igrao u hit-predstavi „Zapali me“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

Iako su devojke davale sve od sebe da ih zgodni momak sa Liona zapazi, nisu imale mnogo sreće. Na vrhuncu popularnosti, Uliks je upoznao ništa manje uspešnu koleginicu Snežanu Bogdanović, oženio se i sa njom preselio u Njujork.

Uliks Fehmiu i Snežana Bogdanović sa ćerkom Nikom Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Tri decenije kasnije tragovi godina vidljivi su na licu priznatog glumca, ali njegovom šarmu i harizmi teško je odoleti. Još je podjednako zanimljiv ženskom delu publike, koja ga prati u seriji „Crna svadba“, u kojoj igra glavnu ulogu, inspektora Petra Ćirića.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Mogu da kažem kako sam danas zaljubljeniji u svoju ženu nego što sam nekad bio. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je i bio, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu nedohvatljivom i nedodirljivom, priznao je on, prenosi „Hello“.

Upoznavanje sa Snežanom Uliks je prepričao kroz anegdotu koja se desila njegovom ocu, čuvenom glumcu Bekimu Fehmiuu.

Porodica na okupu: Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Nika Fehmiu i Branka Petrić, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Jedna od glumica sa kojom je oduvek sanjao da radi bila je Ava Gardner. Sredinom sedamdesetih pozvao ga je agent iz Rima i rekao mu da ima scenario za njega. Kada je čuo da igra Ava, odgovorio je: ‘U redu, prihvatam. Ako ona igra, ja radim.’ Nije želeo ni da vidi scenario. Snežana je bila moja Ava Gardner. I ja sam ulogu prihvatio ne čitajući scenario, a kada sam dobio tekst i shvatio da igram Larija, njenog prijatelja, a ne glavnog dasu, bio sam malo tužan. Posle sam uvideo da to nije loše jer je ta situacija otvorila neke druge mogućnosti za upoznavanje i druženje.“

Uliks i Snežana venčali su se 1994. godine, a zatim preselili u Ameriku, gde im je i danas baza.

„Snežana je odlučila da svoju uspešnu karijeru stavi na ‘hold’. To beskrajno cenim i smatram veoma hrabrim i nesebičnim potezom. I njoj i meni stvaranje naše porodice postalo je najbitnije na svetu“, prisetio se popularni glumac prelomnih trenutaka u svom i životu svoje supruge.

Bonus video

Jelena Đokić: Nije teško biti feministkinja, ali se treba usuditi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar