Foto: Printscreen

Dvoje voditelja vremenske prognoze na RTS, zbog onog što su rekli izveštavajući o pandemiji koronavirusa, pre nekoliko dana postali su hit na društvenim mrežama, a mi vas ovom prilikom podsećamo na najveće voditeljske "bisere".

No, krenimo od poslednjeg u nizu, od pre tri dana, kada, gledajući u kartu sveta, voditeljski dvojac vremenske prognoze na Javnom servisu nije mogao da se usaglasi oko naziva države koju su pokazivali na karti. Gledajući u pravcu Irana, voditeljka je pitala da li je to Španija, a kolega ju je ispravio misleći da je reč o Pakistanu.

Ona je na kraju poentirala zaključkom: „Pa da, šta će Španija tako daleko od Evrope“.

Foto:Screenshot Twitter

 

Snimak je pregledalo na desetine hiljada ljudi, a ispod njega su se ređali komentari.

Ovakvi gafovi voditelja nisu retka pojava, pogotovo kad program ide uživo. Podsetimo se zato najupečatljivijih lapsusa i smešnih situacija, a krenućemo od još jedne voditeljke vremenske prognoze na RTS koja je zaplesala umesto da saopšti naciji kakvo je vreme očekuje u narednim danima. Pogledajte reakciju njene koleginice koja je vodila dnevnik na kraju kog su gledaoci očekivali i vremensku prognozu:

I gledaoci kviza „Slagalica“ na RTS navikli su na česte lapsuse voditeljki, a jedan od onih koji se pamte je ispad Kristine Radenković u tridesetoj emisiji jubilarnog stotog ciklusa ovog kviza, koji je čak nazivan i gafom decenije, a u kome je, umesto da kaže „Kod Don Kihota“, voditeljka izgovorila „kondom“. Tu scenu možete videti u linku ispod na 8:29 minutu:

Voditeljka Jutarnjeg programa na RTS Verica Bradić je takođe ostala upamćena po jednoj nesmotrenoj izjavi. Naime, ona je nakon što je u jutarnjem programu završen prilog u kom je prikazan kafanski hit Tome Zdravkovića „Da l’ je moguće“, pomešala o kom Tomi je reč, pa sa posebnom setom rekla:

Foto:Screenshot/RTS

 

„E, kako je bilo veselo gore u režiji kad je pevao Toma Nikolić“, rekla je voditeljka i nastavila program, nesvesna šta je nesvesno izjavila.

Nisu samo voditelji RTS zapamćeni po ovakvim gafovima, dešava se to i na ostalim televizijama.

Svakako je jedan od najvećih televizijskih bisera napravila bivša devojka Željka Joksimovića, Adriana Čortan, kada je prevela na engleski naziv grada, pa umesto Novi Sad rekla New Now.

Čak ni sadašnja supruga popularnog pevača Jovana Joksimović, koja važi za veliku voditeljksu zvezdu, nije prošla bez sličnih situacija. Ona se takođe često zbuni pred kamerama, pa ponekad, kada joj se „zaplete jezik“ kolega Srđan Predojević ume da joj priskoči u pomoć. Pre nekoliko godina, u vreme kada je pokojni Miki Jevremović, 2012. godine imao koncert u Domu sindikata, najavila je da će pevač sa svojim bendom u toj dvorani nastupiti 2020. Međutim, Jovanin možda i najveći gaf bio je kada je, poput kolega iz vremenske prognoze na RTS, pokazala da ni ona baš dobro ne poznaje geografiju, jer je izjavila da Loznica ima 730.000 stanovnika.

Rekorderom u lapsusima uživo u programu smatra se voditelj Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika, a on sam je kao svoj najveći gaf u dugogodišnjoj karijeri u jednoj izjavi za medije naveo situaciju kada je Božićnu „Žikinu Šarenicu“ započeo uskršnjim pozdravom „Hristos Voskrese“. Legendarni TV voditelj je od te 2012. kada je ovaj lapsus napravio postao čovek na kog neminovno pomislimo svakog Božića ili Vaskrsa.

Osim lapsusa, kada program ide uživo može da se desi i nešto mnogo gore, kao na primer da voditelji padnu u nesvest. Tako su, nakon što su postali viralni, neki od takvih snimaka, ipak zapamćeni kao komični, s obzirom na to da voditelji koji su padali u nesvest pred kamerama ipak nisu ostajali povređeni. Od jednog takvog pada prošle su skoro dve decenije, a voditeljka Sanja Nikolić, koja je kasnije postala poslanica, izjavila je jednom prilikom da je jedina sreća što je od tada prošlo dosta vremena, pa ljudi zaboravljaju i stasavaju nove generacije, koje nisu čule za taj njen „blam“.

Situaciju pada pred kamerama preživeo je i Grandov urednik i voditelj Siniša Medić i to ne tokom svoje emisije, već prilikom jednog gostovanja u kome mu je ponestalo vazduha, pa je prvo ustao, a zatim se onesvestio.

I za kraj, jedna od smešnijih situacija desila se sa finom i smernom voditeljkom Ninom Seničar, koja je došla u situaciju da maltene opsuje publiku, ali je uspela da i u tome ostane pristojna. Gledaoci su je zavoleli u kvizu „Ja volim Srbiju“, a baš tu je jednom izgubila kontrolu i viknula:

„Joj, publiko dosta više, majku mu!“

Foto:EPA/MICHELE NUCCI

 

Međutim, Nini ovo niko nije uzeo za zlo, naprotiv. Ispala je još simpatičnija. Uspela je da nasmeje sve u studiju, a verujemo i one pored malih ekrana. Jer, to je program uživo, dešava se da ponekad neko i opsuje!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.