Tejlor Svift novim spotom prozvala menadžera Skutera Brauna

Showbiz 28. feb. 202009:39
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Pevačica Tejlor Svift, objavila je juče spot za pesmu "The Man", u kome je prozvala muzičkog menadžera Skutera Brauna i direktora svoje bivše izdavačke kuće, Skota Boršetu.

Spot za pesmu režirala je sama Tejlor, koja je želela da predstavi idealan svet u kome živi jedan muškarac. Lik u spotu, koga inače tumači maskirana pevačica, može da radi šta mu se prohte. Ide na žurke, uživa u najboljem piću, viđa se sa ženama koje želi, i najbolji je u svom poslu. Putem ovog spota i same pesme, pevačica je želela da prikaže podređeni položaj žene u muzičkoj industriji i nadmoć jednoj muškarca koji u patrijahalnom društvu dominira na svim poljima života.

Spot na samom kraju dobija neverovatan obrt – u poslednjih trideset sekundi, u spotu se pojavljuje pevačica koja je samo kreativni direktor i režiser spota. Ona tada govori glavnom liku da određene scene moraju da snime ponovo, a da on ovoga puta mora biti „seksipilniji i privlačniji“. Kako je objasnila, ovo je rečenica koja se često govori ženama, ali ne i muškarcima.

Fanovi su primetili i nekoliko važnih detalja u spotu kojima je Tejlor želela da skrene pažnju na probleme sa kojima se susrela u industriji tokom prethodnih godinu dana, prenosi „TeenStar“. U jednom kadru spota, može se videti zid na kome su ispisani prethodni pevačici albumi, a pored njih stoji i znak na kome piše: „Ukoliko ih pronađete, vratite ih Tejlor Svift“. Ovaj natpis jasno aludira na nedavni sudski spor koji je Tejlor imala upravo sa Skuterom Braunom, a koji je, nakon što je otkupio pevačicinu bivšu izdavačku kuću, želeo da zadrži sva autorska prava na njene pesme.

Na zidu se takođe može i videti znak „Zabranjeni skuteri“ , što je još jedna od jasnih poruka upućenih Braunu.

Spot je objavljen 27. februara, što je dan kada su 1922. godine u Sjedinjenim Američkim Državama žene dobile pravo glasa.

epa08023404 US singer Taylor Swift poses for photographers as she arrives at the 2019 American Music Awards at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 24 November 2019. EPA-EFE/NINA PROMMER

 

Podsetimo, nesuglasice između Tejlor Svift i muzičkog menadžera Skutera Brauna nastale su krajem prošle godine, nakon što je Skuter otkupio bivšu izdavačku kuću američke mezimice. Ona je tada pokrenula veliku rasparavu na društvenim mrežama, navodeći da će tužiti Skutera i bivšu izdavačku kuću jer su joj zabranili da izvodi svoje stare pesme na muzičkim ceremonijama i dodelama nagrada. Nakon što su se fanovi i vodeće javne ličnosti u Holivudu pobunile i stalne na pevačicinu stranu, ona ga je i tužila, nakon čega su uspeli da postignu dogovor.