Džoni Dep Johnny Depp
Džoni Dep Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako se juče tokom dana sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva, to nije razlog zbog koje je holivudska zvezda Džoni Dep došao u Beograd.

Povod za Depov dolazak je promocija prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije Archangel Digital Studios Miloša Bikovića, a u saradnji s Iervolino Studios (IES), kojem je to ujedno i svečano otvaranje u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Animirani film koji tek treba da bude dostupan na striming platformama zove se „Puffins Impossible“, a proističe od popularnog serijala „Puffins“ koji se emitovao na striming platformi Apple TV.

„‘Puffins Impossible’ je sjajna priča za sve uzraste. Duhovita je, šarmantna, apsurdna, apstraktna i edukativna. Uživao sam radeći na ovom projektu i nadam se da će ponoviti uspeh serijala ‘Puffins’, iz kojeg proističe. Neverovatno je koliko je dobar posao urađen za samo godinu dana. Oduševljen sam kreativnošću ljudi iz Srbije“, rekao je Dep tokom ceremonije.

Dep je takođe rekao da je zahvaljujući reditelju Emiru Kusturici imao prilike da bliže upozna srpsku tradiciju i kulturu.

„Dobro veče. Veče je, zar ne? Bio sam veoma srećan nekada davno, oko 1990. godine, kad sam upoznao reditelja Emira Kusturicu. Za godinu dana snimanja, postali smo bliski. Njegova porodica me je upoznala sa kulturom, njegovi roditelji su brinuli o meni kad sam bio bolestan, a ekipa s kojom sam radio je bila posvećena i sjajna, svi su znali svoj posao i išli ka istom cilju, što ne srećeš često u životu. Upoznao sam šarm, toplinu i lepotu srpskog naroda“, rekao je on.

Džoni Dep Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kratkometražni animirani serijal „Puffins“, produkcijske kuće Iervolino Entertainment, u čijem su stvaranju učestvovali i zaposleni u domaćem Iervolino Studios, našao se na 1. mestu po gledanosti već u prvoj nedelji prikazivanja na Apple TV platformi sredinom decembra prošle godine.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Pafini“ prate avanture pet arktičkih ptica, pomoćnike lukavog morža po imenu Oto, a glavna uloga poverena je Džoniju Depu čiji su glas, lik i pojedine crte ličnosti poslužili za formiranje lika ptičice Džoni Paf. Serijal se bavi temama jednakosti i ekologije na zabavan i avangardan način, u želji da skrene pažnju javnosti na aktuelne izazove sa kojima se naša planeta svakodnevno suočava.

Džoni Dep Johnny Depp
Džoni Dep i Miloš Biković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovaj serijal od 250 petominutnih epizoda predstavlja nastavak animiranog filma „Misija Arktik“ koji je takođe osvojio srca publike širom sveta, a posebno u SAD, gde se svojevremeno kotirao kao treći najgledaniji naslov u svojoj kategoriji na Netfliksu. Serijal „Pafini“ dostupan je na Apple TV i Amazon Prime digitalnim platformama.

Bonus video

„Sačekuša“ za Džonija: Dep odušeljeno grlio fanove u Beogradu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (8)