Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

U zgradi "Geozavoda" sinoć je održana promocija prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji, a crvenim tepihom su osim holivudske face Džonija Depa prošetale i mnoge domaće javne ličnosti iz glumačkog sveta, ali i politike i kulture. Događaju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, zajedno sa svojom partnerkom Milicom Đurđić.

Pre početka same ceremonije premijerka je imala priliku da porazgovara sa Depom, koji je, prema tvrdnjama prisutnih, bio oduševljen Milicom, izabranicom Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, dok je Ana govorila, Džoni je sedeo uz Milicu i sve vreme se smeškao i pričao sa njom. Nakon što je primerka sišla sa scene i vratila se na mesto, holivudski glumac je nastavio da komunicira sa obe i zahvalio se na lepim rečima.

Prva žena premijer u istoriji Srbije, Ana Brnabić, takođe i autovana lezbejka, ne govori često o svojoj partnerki i sinu Igoru kojeg zajedno odgajaju.

„Ne stižem dovoljno vremena da provodim sa svojom partnerkom, sa svojim sinom, majkom, bratom. Retko stignem da se kvalitetno vidim i sa prijateljima i to mi sve mnogo nedostaje. Zato sam beskrajno zahvalna svojoj porodici što imaju mnogo razumevanja za posao kojim se bavim“, ispričala je svojevremeno premijerka.

Ana Brnabić i njena nekoliko godina mlađa partnerka, doktorka Milica Đurđić, u vezi su godinama, a vest da će beba doći na svet pojavila se u javnosti tek nekoliko nedelja pre porođaja.

Đurđić se podvrgla vantelesnoj oplodnji, a zbog drugog stanja poslednjih meseci 2018. godine nije se pojavljivala sa Anom Brnabić u javnosti, iako je ranije to činila.

U Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu, gde je Milica radila, rečeno je tada za domaće medije da je ona u periodu rane trudnoće otišla na trudničko bolovanje.

Kako su domaći mediji pisali, Milica Đurđić je doktorka koja je završila medicinu u Beogradu u roku, i to sa svim desetkama, sa Anom Brnabić je već jedanaest godina u vezi. Iako njihova veza od početka nije bila tajna za rođake i prijatelje, u početku mandata Ane Brnabić retko su se pojavljivale zajedno na javnim mestima, što se kasnije promenilo. O njihovoj vezi, ali i o Milici Đurđić, izvestili su i brojni mediji u zemlji i regionu. Nažalost, Zakon o istopolnim partnerstvima u Srbiji još uvek nije donet, te Ana i Milica nisu zvanično u braku.

Sina Igora dobile su u februaru 2019. godine.

BONUS VIDEO: Šetnja na Prajdu 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.