Serije koje su nas hipnotisale kao „Game of Thrones“

Showbiz 20. apr. 202121:03
Podeli:
Černobilj, Černobil, Igra prestola, Game of Thrones, It's a Sin, serije
Foto: HOME BOX OFFICE (HBO) - Album / Album / HBO - Album / Album / Profimedia / Printscreen/YouTube/HBO Max

Serija „Igra prestola“ dobila je mnoštvo nagrada, a s vremenom i milione gledalaca širom sveta. Poslednja, osma sezona, dočekana je s velikim nestrpljenjem, a mnoge je i razočarala. Iako se dugo pričalo da će proći mnogo vremena pre nego nas neko televizijsko ostvarenje na taj način ostavi bez daha, HBO produkcija se žestoko potrudila.

Tokom 2019. godine, HBO je objavio seriju „Černobilj“ koja je već u prvoj nedelji prikazivanja prikupila milione obožavatelja i postala jedna od serija o kojoj se najviše pričalo.

PROČITAJTE JOŠ

Svega nekoliko sati posle najgore nuklearne nesreće na svetu, inženjer Oleksij Breus ušao je u kontrolnu sobu reaktora broj četiri u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini.

Član osoblja elektrane od 1982. godine, on je postao svedok neposrednih posledica katastrofe koja se desila u nuklearnoj elektrani 26. aprila 1986. godine.

Priča o katastrofalnoj eksploziji reaktora, ispričana u mini-seriji u koprodukciji HBO-a i Skaja, dobila je najvišu ocenu svih vremena za neku televizijsku seriju na stranici IMDB. Rusi i Ukrajinci gledali su je preko interneta, a dobila je i dobre ocene na ruskom sajtu Kinopoisk.

U središtu priče nalaze se tri ključne ličnosti: direktor elektrane Viktor Brjukanov, glavni inženjer Nikolaj Fomin i zamenik glavnog inženjera Anatolij Djatlov. A Oleksij Breus njihov opis doživljava „ne kao fikciju, već kao otvorenu laž“.

„Njihove ličnosti su izvitoperene i pogrešno predstavljene, kao da su zlikovci. Oni uopšte nisu bili takvi.“

„Anatolij Djatlov je postao glavni anti-heroj serije zato što su ga ispočetka tako doživljavali radnici nuklearne elektrane, njegovi potčinjeni i uprava. Kasnije se ta percepcija promenila.“

Dve godine kasnije, u januaru 2021. godine, HBO je prikazao još jednu seriju koja je oduševila svetsku javnost – It’s a sin, ili Greh.

Dok se današnji svet i dalje bori sa koronavirusom, Rusel Dejvis nas je svojom serijom vratio u Britaniju osamdesetih, kada se pojavio virus HIV-a koji je pokosio mnoge mlade ljude koji su samo želeli da se zabave i da provedu svoje dvadesete najbolje što mogu.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnom svojom serijom, Years and Years, Dejvis nas je odveo u blisku budućnost. Mračnu skoro pa kao sadašnjica koju živimo. U novoj seriji, Its A Sin, priča nas vraća u gej London osamdesetih.

Serija “To je greh” istražuje prijateljstvo i ljubav tokom krize AIDS-a 1980-ih, iz ugla trojice mladih gej muškaraca koji započinju novi život u Londonu. U senci AIDS-a, oni su odlučni da žive i vole strasnije nego ikad.

Sve počinje mladalički i bezbrižno. Nekoliko mladih momaka je jedva čekalo da pobegne iz svojih malih gradova, i da se dokopa Londona, glavnog grada u kom bi mogli da opuštenije budu ono što jesu i ono što žele. Međutim, nad besanim noćima žurki i casual seksa, nadvija se senka čudnog virusa koji dolazi iz Amerike, a niko baš nije siguran kako radi – ali zovu ga i gej kuga.

Predvodnik cele serije, i centar pažnje je Oli Aleksandar, glavni pevač grupe Years and Years.

HBO je nedavno objavio da je „It’s a Sin“ najbolje ocenjena serija ove produkcijske kuće na IMDB-u.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar