Predrag Zivkovic Tozovac i Sasa Popovic
Predrag Živković Tozovac i Saša Popović Foto:Screenshot/Youtube/RTS Kolo - Zvanični kanal/Dragan Mujan/Nova.rs

Javna scena potresena je smrću legende narodne muzike, Predraga Živkovića Tozovca, koji je preminuo danas u 85. godini od posledica zaraze koronavirusom. Mnoge javne ličnosti opraštaju se od čuvenog Tozovca, a među njima je i Saša Popović, osnivač Grand produkcije.

PROČITAJTE JOŠ

„Danas kada sam čuo ovu tužnu vest, shvatio sam da nam nije otišao samo dragi Tozovac, već je otišao i jedan veliki deo života svih nas. Otišlo je jedno divno vreme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život lepšim“, rekao je Popović za Nova.rs, te dodao:

„Voleo sam da radim i sarađujem sa njim, obožavao sam ga kao čoveka, njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvi voditelj u Grand produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju ‘Zvezdano nebo’, koja je kasnije promenila ime u ‘Grand parada’.“

Popović je dodao da će Tozovčeve pesme nadživeti i sve nas jer su vanvremenski hitovi.

„Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša. Saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima nama koji smo ga voleli i poštovali“, zaključio je Popović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, slavni pevač preminuo je na danas Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a prethodno se od koronavirusa lečio u KBC “Dragiša Mišović”.

Tozovac je prošle nedelje dao izjavu za medije, u kojoj je naveo da se nada da će uskoro izaći iz bolnice i lečenje nastaviti kod kuće.

“Korona je otišla, nema je više. Izlečili su je, ali ne znam zbog čega sam još u bolnici. Nisam lekar, samo sam pacijent. Ništa mi nisu rekli, samo da treba još da ostanem. Što se mene tiče, mogu sutra da odem kući, ali slušam lekare, oni znaju najbolje”, rekao je tada Tozovac za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.