Predrag Zivkovic Tozovac i Neda Ukraden
Predrag Živković Tozovac i Neda Ukraden Foto:Petar Marković/Zoran Lončarević/Nova.rs

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini života od posledica koronavirusa. Njegova koleginica i dugogodišnja prijateljica, pevačica Neda Ukraden, izjavila je za Nova.rs kroz suze da je duboko potrešena, te da je želela da bude kuma na njegovom venčanju.

„Čula se snjim nedavno. Pre nego što su se on i Mima venčali, ja sam ih nagovarala da se uzmu i nudila se da im budem kuma i da ih vodim na ručak da proslavimo. Kasnije sam pročitals u štampi da su se uzeli. Zvala sam ih da čestitam i istog dana sam napravila žurku u kući i slavila sa svojim zetom njihovo venčsnje. Kasnije sam čula da je u bolnici. Zvala sam njegovu suprugu koja mi je rekla da nije kritično i da je na odeljenju za lakše slučajeve. Međutim, vest od jutros me je rastužila“, rekla je Neda Ukraden za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako mi je žao. Ovog časa sam čula. Imao je slab organizam posle operacija i svega. Otišao je jedan velikan srpske pesme, ne samo narodne muzike. Toza je poetar, šarmer, jedan veliki gospodin. Za mene je napisao najlepše pesme narodne muzike ove zemlje. Bio je toliko popularan širom Jugoslavije, vi to ne znate jer niste imali turneje s njim. Stotine koncerata smo uradili zajedno. Bili smo članovi najveće koncertne agencije, a tu je svakigde iole veliki pevač bio član. I bez tih zajedničkih koncerata bili smo veliki prijatelji. Na svim kućnim zabavama puštam njegove pesme, kao i kad sam tužna i depresivna. Bili smo porodični prijatelji, toliko puta mi je dolazio na slavu. Bio je drugačiji od svih, drugačiji od čiste kafane i narodnjaka. Ma sve u jednom“, dodala je ona za Nova.rs.

„Velika tragedija je njegov gubitak. Divno je što je sve ostavio iza sebe i to ga čini besmrtnim i večnim. Privatno sam ga obožavala“, zaključila je ona za Nova.rs.

Slavni pevač preminuo je na danas Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a prethodno se od koronavirusa lečio u KBC “Dragiša Mišović”.

Tozovac je prošle nedelje dao izjavu za medije, u kojoj je naveo da se nada da će uskoro izaći iz bolnice i lečenje nastaviti kod kuće.

“Korona je otišla, nema je više. Izlečili su je, ali ne znam zbog čega sam još u bolnici. Nisam lekar, samo sam pacijent. Ništa mi nisu rekli, samo da treba još da ostanem. Što se mene tiče, mogu sutra da odem kući, ali slušam lekare, oni znaju najbolje”, rekao je tada Tozovac za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.