Sara Jo music week festival
Sara Jo Foto: Alex Dmitrovic/Promo

Pevačica Sara Jo objavila je na Instagramu inspirativnu poruku u kojoj je ispričala da se tokom cele svoje desetogodišnje muzičke karijere plašila neuspeha, osude javnosti i da je patila od toga da bude savršena. Sada govori da je vreme da se ona, ali i svi drugi, oslobode takve vrste straha.

Njenu objavu sa Instagrama prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ

„Opet nije dovoljno dobro. Osrednje je. Mogla sam mnogo više. Iznova banalno. Mora biti bolje. Prosečno je. Šta će misliti o meni? Bezlična sam. Napraviću grešku, osramotiću se. Nezanimlijva sam. Valjda me neće pogrešno razumeti. Neuverljiva sam, monotona, bleda.  Toliko dugo sam se ponosila svojim perfekcionizmom i sigurna sam da ga mnogi ističu kao nešto pozitivno, a u pitanju je zapravo poremećaj, ometač, „kradljivac vremena” koji je zasnovan na potpuno pogrešnim uverenjima. Unutrašnji, iracionalni pritisak koji se kod mene, pogotovo nakon svih takmičenja i sazrevanja pred očima javnosti, samo uvećao i postao hronično opterećenje rezultata, ponašanja, izgleda i svih ostalih oblasti života“, započela je Sara Jo na Instagramu.

„Retko ko je umeo da razume strahove sa kojima sam se svakodnevno suočavala, kao i da pretpostavi sa kakvim sam se nesigurnostima borila. Gubila sam vreme i trošila energiju baveći se sitnicama, nastavljala iz dana u dan da analiziram svaki mogući detalj. Temeljno i opsesivno. Izgubila sam produktivnost, nisam umela da odredim prioritete. Sve je moralo podjednako da bude savršeno jer samo je „najbolje“ dovoljno dobro. Plašila sam se osuda i kritika. Bilo mi je važno šta drugi misle i ako bilo ko uoči grešku, prezirala bih sebe. Nisam umela da uživam u uspesima – koliko god veliki uspeh bio, nikada nisam bila zadovoljna. Identifikovala sam se sa svojim rezultatom misleći da isključivo on govori o meni. Okruženje nas od malih nogu uči da budemo hrabri i jaki, da ne pridajemo važnost strahovima. Umesto da razgovaramo o njima i na vreme ih se oslobađamo“, dodala je Sara.

„Svako od nas živi sa strahovima, ali su rešivi i to često lakše nego što očekujemo. Hajde za trenutak da prestanemo da se krijemo iza naših savršenih profila na društvenim mrežama, prenaglašenog samopouzdanja, lažnog zadovoljstva, sreće, i da istaknemo lepotu krhkosti. Da ne živimo u zabludama koje nam servira društvo. Da ne prikrivamo, već da glasno razgovaramo o ranjivosti. Da ogoljenost, iskrenost i osećajnost prestanemo da gledamo kao slabost, već kao izlaženje iz zone komfora ka ostvarenju naših ciljeva“, zaključila je ona na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial)

BONUS VIDEO: Sara Jo za Nova.rs: Izabrala sam da izađem iz svog savršenog sveta

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.