Rekli da nema talenat: Đuričića nisu primili u muzičku školu

Showbiz 16. mar. 202115:46 > 15:47
Podeli:
Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Čuveni bubnjar, Dragoljub Đuričić, koji je juče izgubio životnu bitku u borbi sa koronavirusom, imao je zanimljivo detinjstvo u Crnoj Gori. Malo ko zna o njegovom odrastanju jer nije često govorio na tu temu, osim jednom kada je objasnio kako su tekli njegovi dečački i tinejdžerski dani.

PROČITAJTE JOŠ

„Rođen sam na Cetinju, moja majka je radila nekoliko godina u Cucama, pa sam posle rođenja bio tamo, vrlo se malo toga sećam. To su neka sasvim druga vremena, tada se u teškim uslovima stvarala zemlja zvana Jugoslavija. Sećam se da mi je majka kao poslasticu kupovala karamele na komad i to jednu za sedam dana, a nekada i za mesec. Kao dete sam bio okrenut sportu, to su vremena kada je retko ko imao radio, a kamoli…  Počeo sam da se interesujem za muziku tek sa 15 godina, što je za današnje vreme već prekasno“, govorio je Dagoljub i dodao da nije primljen u muzičku školu u Dubrovniku jer su smatrali da je antitalenat.

„Ko zna, možda su oni bili u pravu, možda i jesam antitalenat. Ali, moja ljubav prema muzici radila za mene i zato sam danas to što jesam. Nisam ni sanjao da će se dogoditi bilo šta, ali nisam odustajao. Prve bubnjeve sam video sa 16 godina, a sa 17 sam ih sam kupio. Sećam se da sam radio razne poslove, štedeo i na kraju kupio polovne Hollywood bubnjeve“, ispričao je svojevremeno čuveni muzičar.

Legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić, koji je preminuo juče od posledica koronavirusa biće kremiran u četvrtak, 18. marta, na Novom groblju u Beogradu. Informacije o sahrani čuvenog muzičara od strane njegove porodice objavilo je Udruženje muzičara džez, pop i rok muzike:

„Porodica Dragoljuba Đuričića se zahvaljuje svima na lepim rečima i podršci i razume želju mnogih da prisustvuju ispraćaju. S obzirom na to da je Dragoljub stradao od koronavirusa, želeli bismo da svi vi koji ste ga voleli i poštovali budete bezbedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vreme za okupljanja. Kremacija ce biti u četvrtak u 15.30 na Novom groblju“, stoji u saopštenju porodice.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar