Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić, koji je preminuo juče od posledica koronavirusa biće kremiran u četvrtak, 18. marta, na Novom groblju u Beogradu.

Informacije o sahrani čuvenog muzičara od strane njegove porodice objavilo je Udruženje muzičara džez, pop i rok muzike:

„Porodica Dragoljuba Đuričića se zahvaljuje svima na lepim rečima i podršci i razume želju mnogih da prisustvuju ispraćaju. S obzirom na to da je Dragoljub stradao od koronavirusa, želeli bismo da svi vi koji ste ga voleli i poštovali budete bezbedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vreme za okupljanja. Kremacija ce biti u četvrtak u 15.30 na Novom groblju“, stoji u saopštenju porodice.

Nema još informacija o tome gde će i kada biti položena urna s pepelom.

Informacije vezane za sahranu Dragoljuba Djuričića od strane njegove porodice:
„Porodica Dragoljuba Djuričića se…

Posted by Udruzenje muzicara jazz pop rock on Tuesday, March 16, 2021

PROČITAJTE JOŠ

Đuričić je rođen na Cetinju 10. februara 1953. Svirao je u grupama, Leb i sol, Yu grupa, Kerber. Bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Pisao je muziku za pozorišne predstave, među kojima su “Art”, “Reservior Dogs”, “Bliže”…

Aktivno je učestvovao u građanskim protestima 1996/ 1997. predvodeći grupu od 30 bubnjara. Za doček 1997. godine svirao na centralnom gradskom trgu pred oko million ljudi koji su iz protesta prema tadašnjoj vlasti izašli na beogradske ulice.

U organizaciji pokreta “Otpor”, svirao je na koncertu priređenom u čast dočeka 2000. Pravoslavne Nove godine pred oko 200.000 ljudi, gde je zapravo “početak kraja” tadašnjeg režima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.