Čutura: Đuričić je imao kičmu, zato je bio simbol protesta

Showbiz 16. mar. 202113:47 > 14:38
Podeli:
Foto:Screenshot/ANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Smrt muzičara Dragoljuba Đuričića pogodila je kako javnost, tako i njegova prijatelje i kolege, koji ne kriju tugu zbog njegovog gubitka. Čuveni roker Nikola Čuturilo Čutura za Nova.rs ističe da će Đuričića pamtiti po nepresušnoj pozitivnoj energiji koju je širio, ali i kao ponosnog čoveka, koji je kao takav postao simbol protesta krajem 90-ih.

PROČITAJTE JOŠ

„Užasnut sam odlaskom Dragoljuba, sa kojim sam bio u bliskim prijateljskim odnosima. Iza Dragoljuba ćemo svi pamtiti taj njegov osmeh, nepresušnu energiju i dobru vibraciju koju je širio oko sebe“, počinje priču za Nova.rs Čutura i priseća se Đuričićevog učešća u demonstracijama ’90-ih.

„Bio je kreativac. Njegov aranžman za pesmu ‘Kišobran’ i danas je domaći zadatak za bubnjare. Imao je svoj stav i imao je svoj pogled na svet koji nije nikada skrivao, te i ne čudi da je uzeo učešće u protestima 90-tih i postao ikona istih“, priča Čuturilo, koji intimno odbija da prihvati da njegogo prijatelja i kolege više nema.

„Zato se ja njega intimno i ne opraštam, jer će uvek biti tu, među nama. Postao je simbol slobode tokom protesta. Imao je ponos, svoju kičmu i nikada ništa nije tražio za sebe“, zaključio je.

Foto: Dalibor Danilović

PROČITAJTE JOŠ

Đuričić je rođen na Cetinju 10. februara 1953. Svirao je u grupama, Leb i sol, Yu grupa, Kerber. Bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Pisao je muziku za pozorišne predstave, među kojima su “Art”, “Reservior Dogs”, “Bliže”…

Aktivno je učestvovao u građanskim protestima 1996/ 1997. predvodeći grupu od 30 bubnjara. Za doček 1997. godine svirao na centralnom gradskom trgu pred oko million ljudi koji su iz protesta prema tadašnjoj vlasti izašli na beogradske ulice.

U organizaciji pokreta “Otpor”, svirao je na koncertu priređenom u čast dočeka 2000. Pravoslavne Nove godine pred oko 200.000 ljudi, gde je zapravo “početak kraja” tadašnjeg režima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar