Prti Bee Gee Foto: Renato Miškolci

Članovi benda obožavaocima obećali dobru zabavu.

U proteklom periodu bend je prošao kroz mnoge faze razvoja. Od razuzdanih i drčnih repera sa ulice, iznenadne smrti Moskrija jednog od osnivača benda, do nastupa na Exit festivalu i izuzetnog poštovanja u rep komuni širom regiona. Uz grupu Bad Copy, duo Prti Bee Gee važi za jedan od najuticajnijih hip-hop sastava na ovim prostorima u poslednje dve decenije. Mikri i Eufrat, koji čine ovaj reperski duo, obeležavaju dvadeset godina zajedničkog rada i posle pet godina izdavačke pauze objavili su šesti studijski album.

PROČITAJTE JOŠ:

Izdanje „Pet+1“ do sada su najavila tri veoma uspešna singla – „Počasna turneja“, „Cigging“ i „20cm mađije“ a uskoro izlazi još jedan video i to za pesmu „Avakari“. Album je podržan od strane ljubitelja domaćeg hip-hopa a saradnja sa Ajs Nigrutinom, u pesmi „Cigging“, je provela više od mesec dana na tranding listi YouTube kanala. Pored Ajsa na albumu „Pet+1“ gostuju Wikluh Sky, DJ Mrki kao i Bvana iz Lagune. Imajući u vidu da se izdanje u digitalnom obliku pojavilo prošle godine, u vreme nepredvidivog razvoja pandemije, Prti Bee Gee će album koncertno promovisati u Doćol Platzu 3. juna; ipak u pravom trenutku jer je album „Pet+1“ izdavačka kuća Mascom upravo objavila – na vinilu.

Prti Bee Gee Foto: Renato Miškolci

Kog se beogradskog koncerta tvog benda najradije sećaš i po čemu?

To teško pitanje koje zahteva pun kapacitet mozga kad a je reč o prisećanju, ali svakako je najkultniji i nezaboravan performans sa Bad Copy koncerta u SKC-u 2003. godine dok smo još bili u punom sastavu, kada je Moskri izveo spektakularan i neočekivan „ples“ pred oduševljenom publikom.

Poslednji album „Pet+1“ je objavljen pre skoro godinu dana. Posle različitih tumačenja fanova i kritike, šta je ostalo kao neka važna stavka ili činjenica u vezi sa ovim izdanjem?

Tačnije album je izašao pre deset meseci ali to je to otprilike. Činjenica je da nismo hteli da pratimo gas-era trendove niti smo hteli da jurimo mainstream norme, jednostavno smo se trudili i sačinili album koji je najpre nastao iz lične satisfakcije i kreacija koje su realizovane na način kojim smatramo relevantnim.

Koncert u Doćol Platzu će biti promocija pomenutog albuma koji je upravo objavljen na vinilu. Danas je to privilegija zaista velikih i establiranih bendova/muzičara. Kako se ti i Eufrat u tom smislu osećate?

Velika je stvar u današnje vreme objaviti album u formatu ploče, ujedno velika čast i privilegija. Što se nas tiče mi i dalje smatramo sebe običnim ljudima, trudimo se da radimo posao koji volimo na najprofesionalniji način.

Reci nam u kom ste smeru ti i Eufrat razmišljali kada je koncert u pitanju? Da li Prti Bee Gee ima aspiracija da preraste u bend i da se u tom smislu oproba u nekom drugačijem izdanju?

Otvoreni smo za svakakve vrste kolaboracija i različitih fuzija koji mogu da doprinesu bojem šou. Svakako će biti prilike i za takve varijante.

Vlada veliko interesovanje za vaš koncert, da li vas je to iznenadilo?

Pa nije neočekivano, oslonili smo se na zainteresovanost publike, jer ipak smo napravili koncertnu pauzu od skoro dve godine. Tu je i svež album koji je publika sjajno prihvatila i pozdravila.

Vi ste jedan od bendova koji je omiljen među hip-hop ekipom u čitavom regionu. Šta misliš, zašto je to tako?

Verovatno zato što smo svoji cele karijere, što se trudimo da radimo hip-hop muziku u njenim pravim, istinskim, originalnim okvirima i sa puno humora.

Kog izvođača sa regionalne scene biste izdvojili kao važnog u ovom trenutku?

Ne bih mogli da izdvojimo pojedince ali svako ko je već godinama u ovoj igri, koji je originalan, inovativan i ko vredno radi na svojoj karijeri je itekako bitan za regionalnu scenu ali i za održavanje hip-hop kulture na prostorima ex-YU. Hvala svim saborcima i ratnicima pravog hip-hop zvuka.

Jednom prilikom si pomenuo kako bi album saradnji, odnosno sa puno gostiju, možda bio sledeći korak grupe Prti Bee Gee. Da li se možda u tom smislu nešto sprema?

Pa, možda si u pravu, ali ne želim da detaljišem na tu temu još uvek.

Šta misliš koje će tri pesme na beogradskom koncertu izazvati najveću reakciju publike?

Malo je tri. I Eufrat i ja mislimo da će ceo performans biti veoma zapaljiv.

BONUS VIDEO: Grupa klon u hurricane-u

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.