Foto: Printscreen/YouTube/Dan News Media/Nova.rs

Jelena Karleuša poslednjih nekoliko dana "ratuje" sa korisnicima društvenih mreža koji je osuđuju zbog diskvalifikacije takmičarke "Zvezda Granda" Vanje Knežević. Javnost danima bruji o ovoj temi, iznosi različita mišljenja, komentariše, čak i vređa obe strane, kako Jelenu, tako i Vanju. Slična stvar se pre nekoliko godina dogodila i u inostranstvu, ali sa dosta drugačijim ishodom.

Natalija Kils i njen muž Vili Mun su do jedne emisije u martu 2015. godine, u novozelandskoj verziji X Faktora, sedeli u stolici sudija kako bi davali svoje mišljenje o tome ko prolazi dalje, a ko ne. Ali, nakon ispada koji su napravili tada momentalno su izbačeni iz ovog šou programa.

PROČITAJTE JOŠ

Produkcija X Faktora je reagovala ubrzo po završetku emisije u kojoj je ovo dvoje pevača osulo drvlje i kamenje na kandidata koji je prema mišljenju Natalije Kils u potpunosti iskopirao stajling njenog muža.

„Kao umetnica koja poštuje kreativni integritet i intelektualnu svojinu moram da priznam da sam zgađena u kojoj meri si iskopirao mog muža. Od kose do odela koje nosiš. Da li imaš ikakavo poštovanje prema tuđoj originalnosti?“, rekla je pevačica propraćena glasnim negodovanjem publike, ali nju to nije omelo da dovrši, nakon još niza uvreda, da je prosto sramota što mora da sedi tu u njegovom prisustvu i da ga udostoji svog komentara.

Ipak, mladić se nije dao i poručio joj je kratko i nimalo ogorčeno: „Hvala ti, Natalija. Ja mislim da si ti predivna.“

Foto: Printscreen/YouTube/Dan News Media

A onda se nadovezao i njen originalni muž Vili Mun koji se nije trudio da ispravi najezdu neumesnih kritika svoje supruge, nego je dodao da kandidat izgleda kao da će da skine masku i sve ih pobije u studiju.

A onda se, opet, uključila Natalija još oštrije: „Odvratan si. Gadiš mi se. Ti nemaš identitet. Sramota me je što sam ovde.“

Kako je situacija otišla predaleko, uključila se treća članica žirija, Melani Bat, i priskočila u pomoć nesrećnom mladiću ohrabrujući ga rečima: „Ja mislim da si ti mnogo bolje obučen od njenog muža.“

Natalija i njen suprug su nakon toga izvačeni iz šou programa.

U Srbiji je situacija drugačija, s obzirom na to da je pomenuta kandidatkinja na društvenim mrežama delila komentare koji su bili uvredljivi po Karleušu.

Podsetimo, Vanja Knežević diskvalifikovana je iz “Zvezda Granda”, odlukom produkcije, na Karleušin zahtev, nakon što je šerovala uvrede na Jelenin račun. Nakon Vanjinih objava na društvenim mrežama i izjava za medije, Karleuša je saopštila da će podneti krivičnu prijavu protiv Kneževićeve, jer se oseća ugroženo.

Javnost danima bruji o ovoj temi, iznosi različita mišljenja, komentariše, čak i vređa obe strane, kako Jelenu, tako i Vanju, a sada su i Karleušina maloletna deca žrtve sajber nasilja na društvenim mrežama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.