Pojavio se snimak koji bi mogao da spasi Džonija Depa

Showbiz 19. apr. 202111:18 > 12:42
Podeli:
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Kamere koje su policajci nosili na telu tokom uviđaja u stanu Džonija Depa i Amber Herd otkrile su uredan hodnik koji vodi do kuhinje i dnevnog boravka ukrašenog svežim cvećem, knjigama i svećnjacima, javlja "Daily Mail". Policajci nisu primetili ništa sumnjivo, a u videozapisima od tri i po minuta ne vide se oštećenja, nered ili mrlje od vina na podovima ili tepisima.

PROČITAJTE JOŠ

O čemu se naime radi? Amber Herd i njeni prijatelji svedočili su da joj je Džoni Dep bacio telefon u lice i uništio kuhinju u njihovom penthausu u maju 2016. godine.

Međutim, glumčevi advokati tvrde da prikazi oštećenja – slomljeni lusteri, staklo razbacano po podu, te crno vino na zidovima i tepisima – nisu ono čega se policajci sećaju.

Naime, četiri različita policajca iz LAPD-a došla su u stan dva sata nakon što su Amberini prijatelji pogrešno dozivali 911.

Tokom proteklih mesec dana, prvi par policajaca dao je nove iskaze, ponovivši da su pregledali stan vredan 1,5 miliona dolara, ali nisu videli dokaze o zločinu.

Sada su po prvi put objavljeni i snimci druge grupe policajaca koji su imali uključene kamere dok su te noći ulazili u glumčev dom.

Policajci nisu primetili ništa sumnjivo, a u videozapisima od tri i po minuta nema očitih znakova oštećenja, nereda ili mrlja od vina na podovima ili tepisima.

Depov advokat, Adam Voldman, kaže da snimci dokazuju kako nikada nije bilo nikakvih nereda, te da se Amberinom iskazu o toj večeri ne može verovati.

„Amber Herd i njeni prijatelji opisali su haotično, neuredno mesto zločina, ali nedavno objavljeni videozapisi LAPD-a nedvosmisleno pokazuju da je penthaus bio neoštećen i da je njihovo svedočenje još jedna grandiozna laž“, rekao je Voldman.

PROČITAJTE JOŠ

Dep i Herd trenutno se pripremaju za ponovno suđenje u okrugu Ferfaks u Virdžiniji, u kojem Dep tuži svoju bivšu suprugu, te od nje traži 50 miliona dolara odštete zbog članka u „Washington Post-u“ u kojem se predstavila kao žrtva porodičnog nasilja.

Džoni tvrdi da je zbog toga izgubio ulogu kapetana Džeka Sparoua.

Nakon što je britanski Visoki sud prošle godine odbacio zasebnu tužbu za klevetu zbog članka u novinama „The Sun“ iz 2018. godine, koji ga je označio kao „nasilnika prema ženama“, glumac sada pokušava da spase svoju reputaciju.

Sudija Džastis Nikol presudila je da je prikaz „zapravo istinit“ i da je otac dvoje dece, Dep, desetak puta napao Herd, zbog čega je u tri navrata strahovala za svoj život.

Incident iz 2016. registrovan je kao zlostavljanje nakon što je Amber dala iskaz opisujući kako joj je bivši suprug bacio telefon u lice i otkinuo pramen kose. Sukob se dogodio unutar penthausa br. 3 u zgradi Eastern Columbia, u kojoj je Dep bio vlasnik čitavog sprata s pet susednih stanova.

Nakon što je Depovovo obezbeđenje prekinulo tuču, Dep je navodno otišao u stan br. 5, gde je Herd držala neke svoje stvari, kako bi „prekopao“ njenu imovinu i oštetio je pre nego što je napokon napustio zgradu.

Advokati Amber Herd na sudu su pokazali slike s mesta zločina, uključujući razbijene ramove za fotografije, razbijeno staklo i vino razliveno po podu i tepisima.

„Imamo ogromne teške srebrne svećnjake. Oni su bili na podu slomljeni. Korpe s voćem koje smo imali na kuhinjskom ostrvu. Eto… svuda voće. Korpe na zemlji. Posude u kojima su se nalazile kašike i viljuške, kuhinjski pribor, sve je bilo razbacano. Razbio je puno staklenih stvari zbog kojih je staklo ostalo na podu… kad je izašao u hodnik, videlo se da je vino proliveno po podu i zidovima. Po tome sam znala da je prošao onuda – po tragovima vina na zidovima“, rekla je tada Herd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yahoo Southeast Asia (@yahoosg)

Međutim, na snimku se vidi da na persijskim tepisima u stanu, ni na zidovima ili tepisima u hodniku nema mrlja.

U svom iskazu iz 2019, Amberin prijatelj, Džoš Dru, osvrnuo se na čišćenje slomljenog stakla između dve policijske posete. Međutim, kaže da nije učinio ništa da očisti vino.

„Nakon prvih policajaca sklonili smo slomljeno staklo s poda… psi su bili tamo, pa smo to uradili radi sigurnosti“, rekao je Džoš Dru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Multiverso Nerd (@nmultiverso)

„U Penthausu 3 bilo je razbijeno staklo i predmeti razbacani po radnim pločama i podu u kuhinji. Samo u kuhinji. Bilo je to oko kuhinjskog ostrva. U hodniku, izvan penthausa, bilo je dosta prolivenog vina. Ne verujem da smo se uopšte time bavili“, dodao je.

U pređašnjim iskazima u ovom slučaju, Dru je opisao „ogromnu mrlju od vina kroz ceo hodnik“, a Voldman tvrdi da bi bilo nemoguće da policajci to nisu videli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????????????? (@londonpasteldream)

„Na policijskim video snimcima možete jasno da vidite da su svi predmeti za koje su gospođa Herd i njeni prijatelji tvrdili da je gospodin Dep razbio na komade flašom vina u njegovoj kuhinji u penthausu – staklo, voće, korpe, vaze i svećnjaci – u savršenom stanju i uredno na svom mestu. Nisu videli ni tragove crnog vina na tepisima i zidovima hodnika. Ovi videozapisi nedvosmisleno dokazuju da su prva dva policajca s lica mesta rekla istinu. Štete nije bilo. Nije komplikovano: gospođa Herd i njeni prijatelji su lagali“, zaključio je.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar