Foto: Instagram/ dragana_mirkovic

Od proglašenja svetske pandemije koronavirusa, Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić odlučili su da pomognu ljudima koji su zatočeni u Austriji bez mogućnosti da se vrate u Srbiju.

Nakon što su zatvorene granice, mnogi srpski državljani ne mogu da se vrate svojim kućama, a autobus pun srpskih i crnogorskih državljana zadržan je na granici Austije i Mađarske.

Kako saznajemo, putnici su pisali folk zvezdi sa molbom za pomoć, nakon čega je pevačica odmah kontaktorala ambasadora Srbije u Republici Austriji Nebojšu Rodića i pitala ga da li može išta po tom pitanju da se uradi, te je ponudila i svoju pomoć na svim drugim poljima. Njoj je rečeno da dok su granice zatvorene ne postoji gotovo nikakva mogućnost da se bilo šta uradi. Sličan odgovor dobila je i od Srpske pravoslavne crkve, sa čijim predstavnicima je u kontaktu.

– Informacije koje ste dobili su tačne. Dragana i njena porodice pokušavaju da pomognu i da tim ljudima stave do znanja da nisu sami. Ona je od početka krize na telefonskoj vezi sa gospodinom ambasadorom Rodićem i pokušavaju na sve načine da pomognu ljudima kod granice. Dragana je fascinirana naporima ljudi iz ambasade koji su 24 sata na zadatku pomaganja našim ljudima kao i naporima koje crkva ulaže, ali problem zatvorenih granica je nešto nad čime nemaju nikakvu kontrolu. Dragana je bila spremna i da uputi humanitarnu pomoć za Srbiju iz Austrije, ali joj je savetovano da sačeka dok se situacija malo ne smiri – potvtdila je PR služba pevačice za Nova.rs.