Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Kome su potrebne skupe, profesionalne kamere kada u 2020. godini možete snimiti video klip vrhunskog kvaliteta svojim mobilnim telefonom?

Lejdi Gaga objavila je spot za novu numeru, „Stupid Love“, u petak 28. februara, a fanovima je poručila da je video u potpunosti snimljen novim Ajfonom.

„Snimanje na telefonu je nešto novo i sasvim jasno, bilo mi je jako čudno da to radim. Obično se ovakve stvari rade skupim i velikim kamerama. Međutim, činjenica je da zbog razvoja tehnologije imamo puno novih mogućnosti da istražujemo i da budemo kreativniji u svom radu“, izjavio je za „Bilbord“ Danijel Askil, režiser i producent Gaginog novog spota.

Foto: Profimedia.rs

Koliko god da Gagina ideja deluje „futuristički“, ona nije prva umetnica koja se odlučila na ovaj korak.

U nastavku teksta pogledajte još četiri umetnika koji su tokom prethodnih godina snimali svoje spotove telefonom.

Selena Gomez  – „Lose you to love me“ 

Kada je odlučila da se vrati na scenu pet godina nakon albuma „Revival“, Selena Gomez je najavila singl „Lose you to love me“, koji je takođe sniman Ajfonom. Režiser crno-belog videa nekadašnje Diznijeve zvezde bila je Sofi Muler, koja je već jednom radila sa pevačicom na pesmi „Good for you“.

Džon Ledžend – „A good night“

Pevač koji je jedanaest puta bio nagrađivan Gremijem, odlučio je da spot za pesmu „A good night“ snimi telefonom. On je tada, 2018. godine, za „Gugl“ izjavio da mu se dopala ideja da visokobudžetni film bude snimljen na malom uređaju.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Grimes – „Butterfly“ 

Kanađanka Grajms, 2016. godine snimila je ne jedan, već četiri spota mobilnim telefonom – „Butterfly“, „World Princess Part 2“, „Scream“ i „Belly of the Beat“. Ona je tada na Tviteru napisala da je sve spotove snimila u roku od dve nedelje, tokom tadašnje svetske turneje, te da je iznenađena činjenicom koliko spotovi dobro izgledaju, s obzirom na to da nije bilo posebnih osvetljenja i tehnike.

„Samo mi i telefon. Nemojte očekivati ništa spektakularno. Jako sam ponosna na sve što smo uradili“, napisala je ona tada.

Foto: Profimedia.rs

Eli Goldling – „How long will I love you“

Veliki hit pevačice Eli Goldling iz 2013. godine „How long will I love you“, ne samo da je bio deo BBC-jevog humanitarnog događaja „Children in need“, već je spot za pesmu sniman u potpunosti telefonom.