Ovog leta ćemo moći na Exit i Lovefest pod posebnim uslovima

Showbiz 20. apr. 202115:29
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Posle mnogo iščekivanja, konačno stižu sjajne vesti! Prema izjavama zvaničnika, festivalsko leto će se ove godine dogoditi u Srbiji. Tako će se, posle jednogodišnje pauze, festivali ponovo vratiti.

Nakon što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da je EXIT festival moguće održati ovog leta, vest je odjeknula kao senzacija u svetskim muzičkim krugovima. Mnogi inostrani mediji prenose njegove reči da će “održavanje Exita biti simbol pobede Srbije nad pandemijom” te da je “EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje“.

PROČITAJTE JOŠ

Ova dugo iščekivana vest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz učešće nekih od vodećih svetskih zvezda.

Ulaz na festival biće omogućen svima koji su vakcinisani i svima koji su preboleli koronavirus. Svim ostalim posetiocima iz zemlje i sveta biće omogućen brz antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija.

Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje da će do juna biti ukinut obavezan PCR test pre ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u zemlju i na festival biće na vreme objavljeni na službenom sajtu Exita u skladu sa budućim akutelnim merama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

„Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vesti i mogućnosti da sa publikom iz celog sveta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dve decenije festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Foto:EPA/BALAZS MOHAI

Za razliku od prošle godine, kada je bilo onemogućeno posećivati velike muzićke festivale, na leto 2021. godine moći ćemo da biramo.

Kako govore organizatori Lovefesta, od 5. do 7. avgusta, ljubitelji ovog festivala ponovo će se naći pred svetskim zvezdama u Vrnjačkoj Banji.

„Veoma smo srećni zbog izjava i informacija koje stižu od zvaničnika države i verujemo da će, uz prave propisane mere, ovog leta biti moguće vratiti normalan život u Srbiji. Ovakva vest znači oporavak, ne samo za Lovefest, već i za kompletan turizam Vrnjačke Banje i regiona, ugostitelje, hotelijere i brojne druge privredne grane“, poručuju iz organizacije. 

Foto:Foto:Nemanja Jovanović

Ovako optimistične izjave sasvim sigurno su i plod višemesečnog zalaganja festivala da u okviru incijative Safe Events Serbia definiše četiri potencijalna scenarija koja vode ka normalizaciji života i vraćanju muzičkim događajima u našoj zemlji. Inciijativa je pokrenuta u cilju kreiranja posebnog i proverenog paketa mera, koje je moguće preduzeti kako bi u Srbiji bilo moguće organizovati događaje većeg formata.

Prema informacijama zvaničnika pristup festivalu biće omogućen svim vakcinisanim posetiocima, kao i onim posetiocima koji imaju antitela, dok će za sve ostale biti omogućen brzi antigenski test.

Foto: Marko Obradović Edge

U prilog informaciji da će ovog leta biti festivalske sezone u Srbiji, govori i činjenica da je trenutno u našoj zemlji vakcinisano oko dva miliona građana, a svakog dana se za vakcinisanje prijavi više od 15.000 ljudi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar