Foto:Zoran Lončarević

Naslednici poznatih rok muzičara kao što su Đule Van Gogh, Cane Partibrejkers, Bajaga i ostali, stasali su u odrasle ljude koji imaju svoja zanimanja, a neki od njih su krenuli i očevim stopama. 

Frontmen benda Van Gog, Zvonimir Đukić Đule, skoro dve i po decenije je u braku sa suprugom Julijom, sa kojom ima dvadesetogodišnjeg sina Simona, inače pilota. Pevač je pre nekoliko godina za medije govorio kako je njihov naslednik fizički njegova kopija, te da ima pozitivnu i čistu energiju, ali da je odmerenost i zrelost povukao na majku.

Foto: Printscreen/Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet – Zvanični kanal

Simon je tu zrelost potvrdio i kroz izbor zanimanja, jer postati pilot nije nimalo lako.

Iako je samouki muzičar, moglo bi se reći da je sin Zorana Kostića Caneta, vođe legendarnih “Partibrejkersa”, David Seferović, krenuo očevim stopama, jer je od školskih dana odlučan u nameri da se bavi sirovim rokenrolom. On je danas gitarista nagrađivanog beogradskog demo benda „Degeneza“.

Momčilo Bajagić Bajaga govorio je za medije da njegovoj deci nije uvek bilo lako da odrastaju uz slavnog oca. Njegov sin Marko trenirao je košarku, a kasnije se zainteresovao za kompjutere i menadžment u biznisu. Bajaga je otkrio da je njegova ćerka Anđela zapravo nasledila muzički talenat i da svira klavir, a u nekim ranijim intervjuima se i našalio da bi taman Marko mogao da joj bude menadžer, ukoliko ona odluči se bavi muzikom.

Pozorišni umetnik Aleksa Jelić sin je Dragog Jelića, frontmena Yu grupe. Iako je završio baletsku akademiju u Španiji i jedno vreme se bavio baletom u pozorištu „Liseo“ u Barseloni, Aleksa se jedno vreme bavio i pevanjem, a 2008. godine se takmičio i na Beoviziji u duetu s pevačicom Anom Štajdohar.

Dimitrije Čuturilo, sin Nikole Čuturila Čuture, nekadašnjeg člana „Riblje čorbe“, bavi se rok muzikom, kao i otac i ima svoj bend.

Foto: Printscreen/N1

„Ne znam odakle mu takva ideja, jer nisam insistirao. Roditelji ne bi trebalo da utiču na životno opredeljenje svoje dece. Dimitrije je rastao uz muziku i tako je primio pelcer. Nemam ništa protiv, jer je to predivna profesija ako te pronađe i ako se ti pronađeš u njoj. Ja sam mu najstroži kritičar, ali priznajem da je i on moj“, rekao je Čutura u jednom intervjuu pre nekoliko godina.