Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia / EPA-EFE/JUSTIN LANE

Glumica, Hejli Grip u petak je podnela tužbu protiv seksualnog predatora Harvija Vajnstajna, Višem sudu Kalifornije u Los Anđelesu. Naime, u tužbi se prisetila svih neugodnosti koje joj je Vajnstajn priredio.

Pročitajte još:

Glumica je tada imala samo 19 godina, a nakon silovanja joj je dijagnostikovan Posttraumatski stresni poremećaj.

„Njeno zdravstveno stanje upravo je dovelo do situacije da Gripgodinama nije htela ništa da govori javnosti – rekao je njen advokat Eric Lerner, za „The Post“.

Hejli je 2012. godine bila u predvoriju hotela, pila je kafu i čitala roman kada joj je prišla, navodno, bliska Vajnstajnova saradnica. Započele su razgovor i glumica se otvorila o bolesti s kojom se nosila, Toureteov sindrom.

Takođe, razgovarale su i o modelingu čiji je kasting glumica tada čekala u hotelskom predvorju. Njoj nepoznata žena tada ju je pozvala na doručak, a posle njega predložila joj je da krene s njom do hotelske sobe kako bi upoznala njenog prijatelja ‘velikog producenta’.

Savetovala ju je kako joj tada jedan od najvećih moćnika Holivuda može pomoći u njenoj karijeri. Glumica je pristala da upozna ‘velikog producenta’ te je preskočila kasting koji je čekala.

Kako piše u tužbi, po ulasku u apartman, glumici je Harvi ponudio čašu vina što je ona odbila rekavši ‘kako još nema 21 godinu’, kada je u SAD-u dozvoljena konzumacija alkohola. Vajnstajn joj je tada rekao kako je nepristojno da odbija piće od nekoga ko joj samo ukazuje gostoprimstvo.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Hejli je ispila pola čaše vina i je tada počelo da joj se vrti u glavi, kada joj se približio Vajnstajn te se naslonio na nju – piše u tužbi.

Tada ju je upitao je li je još uvek nevina i rekao joj da zamisli da je on neko poput Zaca Efrona. Glumica od šoka nije shvatila što on radi. Shvatila je da se njegovi prsti nalaze u njenoj koži tek kada je osetila njegovog sat na koži. Harvi je tada počeo svojom drugom rukom da se samozadovoljava.

Glumica je pokušala da ga odgurne, a on je postajao sve nasilniji prema njoj, nije ga sprečilo to što je ona molila i vrištala. Tokom borbe sa seksualnim predatorom, Hejli je slomila nokat te mu istim prstom zadala rane na genitalijama. Naime, o ekstremnim ožiljcima na genitalijama Vajnstajna, progovorile su i ranije žrtve seksualnog nasilja.

Pročitajte još:

Rana koju je Hejli nanela Vajnstajnu činila se kao idealna prilika za beg, dok je on krvareći išao po peškir, Grip je pobegla iz sobe, ali ju je ispred zaustavila ista ona žena koja ju je dovela u hotelski apartman, koja je naizgled  stražarila ispred, piše u tužbi.

“ Sama si kriva za sve što se dogodilo u apartmanu, sve se dogodilo zbog tvog Toureteovog sindrom. Luda si – pokušala je žena da okrivi Hejli za seksualni napad te joj je zapretila ako kaže nekome šta se dogodilo da će je zatvoriti u mentalnu bolnicu.

Podsećanja radi, posrnuli producent služi zatvorsku kaznu od 23 godine zbog seksualnog napastvovanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.