Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Advokatski tim i stručnjaci koji rade na slučaju bankrota kompanije osuđenog Harvija Vajnstina, "Weinstein Co." do sad su za svoje usluge i rad uzeli više od 26 miliona dolara, što je više nego što će sve njegove žrtve kao odštetu uzeti zajedno, oko 17 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ

Računi advokata još uvek pristižu i nema sumnje da će iscrpiti 3,3 miliona dolara koji su preostali na računima kompanije koja je u Vajnstinovom vlasništvu .

Prošle nedelje sudija koja vodi slučaj o bankrot kompanije, Meri Valrat, odobrila je 35,2 miliona dolara nagodbe od kojih je 17,1 milion uplaćen svim Vajnstinovim žrtvama, 9,7 miliona dolara na troškove odbrane zaposlenih u kompaniji i 8,4 miliona advokatskim kancelarijama koje su radile na slučaju.

Žrtve će za najteže slučajeve silovanje ili seksualni napad dobiti iznose između 500 hiljada i milion dolara. Da se radi o kompaniji koja je solventna, iznosi bi bili veći. No, prema zakonu o bankrotu, advokati koji su radili na slučaju dobi gotovo pun iznos.

Foto:EPA-EFE/JASON SZENES

U isto vreme, sam Vajnstin nije prinuđen da proglasi lični bankrot, niti u slučaju ponuditi sopstvena sredstva, a žrtve će ili prihvatiti pun iznos odštete pod obavezom da se odreknu daljih potraživanja kroz lične tužbe ili prihvatiti tek 25% ukupnog iznosa uz mogućnost budućih potraživanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)