Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Serije "Kruna" (The Crown) i "Mandalorian", kanala Dizni plus iz univerzuma "Ratova zvezda", dobile su najviše nominacija za američke televizijske nagrade Emi sa po 24 nominacije.

Te dve produkcije dominiraju glavnom kategorijom dramskih serija, dok Marvelovi superheroji iz „Wandavision“ vode u kategoriji ograničene serije.

PROČITAJTE JOŠ

Distopijska serija „Sluškinjinja priča“ (The Handmaid’s Tale) dobila je 21 nominaciju, a prva sezona serije „Ted Laso“ 20 nominacija i takođe su u dobroj poziciji da osvoje priznanje na 73. dodeli Emi nagrada, što je jednako Oskarima za televiziju.

Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji, koja je predviđena da se održi uživo 19. septembra u Los Anđelesu, sa ograničenom publikom.

Ovo predstavlja izvestan oblik vraćanja na normalu. Prošlogodišnje izdanje ceremonije dodele nagrada emitovano je iz praznog pozorišta, a dobitnici su primali nagrade u svojim kućama.

Dvadeset pet hiljada glasača Akademije za televiziju su takođe proveli mesece zatvoreni u kućama, kritikujući sa svog kauča ograničenu selekciju serija, zbog manjeg snimanja usled pandemije.

Tri prethodne sezone serije „Kruna“ o kraljevskoj porodici, koja je doživela svetski uspeh, takođe su imali nominacije za najbolju dramsku seriju, ali kao i druge produkcije Netfliksa nikad nisu pobedili.

Nominovani su glavni glumci Ema Korin za intepretaciju princeze Dajane, Džoš O’Konor za princa Čarlsa i Olivija Kolman kao kraljica Elizabeta Druga.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)