Ljubomir Bulajić, Dragana Mićalović, Vladimir Kovačević i Aleksandar Radojičić
Foto:Ivan Dinić/Nova S/E-Stock/Jovan Jovanović/Aleksandar Nalbantjan/Nemanja Jovanović

Glumci publiku osvajaju ulogama koje igraju u serijama, filmovima ili pozorištu. Glumce malo ko vezuje za ono što su oni privatno, svi ih prepoznaju po likovima koje tumače. Svaki umetnik, koliko god uloga da odigra u svojoj karijeri, posebno je vezan za onu koja ga je proslavila i promenila mu život. Dragana Mićalović, Aleksandar Radojičić, Ljubomir Bulajić i Vladimir Kovačević pamte svoje prve velike uloge koje su tumačili, jer su se tada prvi put susreli sa velikim projektima, ali i sa glumačkim velikanima sa kojima su igrali, a za nova.rs otkrivaju koje su im to uloge promenile život i bile im odskočna daska u karijeri.

Dragana Mićalović maksimalno je predana svom poslu, te ističe da joj je velika čast kad god igra sa glumačkim velikanima, ali uloga koja joj je posebno draga je lik Anđe, koju je tumačila u seriji „Ko je kod Koje“.

Foto: Printscreen/Instagram/hipokampelefentokamela

„Uh… Teško je odlučiti, ali ajde neka bude Anđa iz sitkoma ‘Ko je kod Koje’. Pamtiću je, pre svega, zbog ekipe i velike časti da delim kadar sa nekima od naših najvećih glumaca poput Vesne Trivalić, Nikole Koja, Miše Samolova, Branke Katić, Feđe Stojanovića… Veliko iskustvo. Prvi put sam imala pravljenje lika. Tada sam zapravo videla šta znači glumačko razmišljanje, brzina, improvizacija u datim okolnostima i vremenu“, rekla je rođena sestra Slobode Mićalović.

Aleksandaru Radojičiću definitivno je uloga Balerine u filmu „Montevideo, Bog te video“ promenila život.

Aleksandar Radojičić Foto: Promo/Damir Ibišbegović

PROČITAJTE JOŠ

„‘Montevideo’ mi je promenio život. Pored toga što smo snimali pet godina i sa čime smo se susretali sve, to je moj prvi i veliki projekat. Ljudi me vezuju i dan-danas za Balerinu. To je zaista veliko iskustvo. Inače ne delim uloge i svaka mi je draga i bitna, ali ta mi je nekako odskočna daska“, kazao je Radojičić.

Ljuba Bulajić, koji trenutno snima seriju „Kralj“, u kojoj tumači lik Aleksandra Karađorđevića, za kratko vreme postao je jedan od omiljenih glumaca mlađoj i starijoj populaciji, a njegovu dosadašnju karijeru obeležio je lik Jovana Cvijića u seriji „Šešir profesora Koste Vujića“.

Foto:Ivan Dinčić/Nova S

„Ako bih baš morao da izdvojim, onda je to definitivno lik Jovana Cvijića u seriji ‘Šešir profesora Koste Vujića’. Svaka uloga ima nešto posebno i svoje, a ako već moram da biram onda je to svakako ta“, rekao je Ljuba.

Vladimira Kovačevića mnogi znaju kao Arsu iz serije „Istine i laži“, sa čim on, kako kaže, nema problem.

Vladimir Kovačević
Vladimir Kovačević Foto:E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

„Do sada sam odigrao svega nekoliko uloga, pa mislim da bi bilo senzacionalistički reći da mi je neka promenila život, jer sam i dalje na početku. Svakako, uloga koja me je uvela u profesionalizam i predstavila publici je ona u seriji „Istine i laži“ , pa bih nju ako moram da biram, izdvojio“, rekao je Vladimir.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)