Miroslav Ilić Foto: E-Stock/Stevan Rankovic

Pevač narodne muzike Miroslav Ilić sledeće godine obeležava 50. godina uspešne karijere, koju prate brojni hitovi poput "Devojka iz grada", "Polomiću čaše od kristala", "Pozdravi je, pozdravi", "Nije život jedna žena", "Vino točim, a vino ne pijem" i druge.

PROČITAJTE JOŠ

Iako nosi epitet velike zvezde bivše Jugoslavije, koja iza sebe ima hiljade održanih koncerata, slavuj iz Mrčajevaca oduvek je živeo skromno, pa se tako i ponašao. Upravo zbog njegove smirenosti i plemenitosti bije ga glas „uobraženog pevača“, ali njemu to ne smeta.

Ilić je u ekskluzivnom razgovoru za „Nova“ otkrio da je u pregovorima oko koncerta u Štark areni, koji planira da održi iduće godine povodom jubileja, iako se zarekao da na tom mestu neće više pevati.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

„Sledeće godine obeležavam 50 godina duge karijere, pa je čika Miroslav rešio da napravi jedan koncert u areni. Mislim da je vredno toga, da to ispratim kako dolikuje i svojim pesmama dam na važnosti. I publika koja poštuje moj rad zaslužila je da proslavimo kako valja i da je gospodski ugostim. Bože zdravlja, pa da se malo svi proveselimo. Otom-potom, još je rano, tek će se pregovarati oko toga, ali u planu mi je sigurno“, rekao je Miroslav koji je karijeru započeo davne 1972. godine.

„Ja sam pre pet decenija snimio pesmu ‘Devojka iz grada’, koja se i danas sluša. Šta da kažem? Kako da ne budem ponosan i srećan? Ta pesma me uvek prati“, govori pevač, koji trenutno boravi u svom rodnom selu, gde je nakon očeve smrti izgradio svoju oazu mira.

Ilić je prvi narodnjak koji je pre 14 godina zapevao u pomenutoj dvorani u Beogradu, kada je proslavljao 35 godina karijere. Miroslav kaže da su mu se tada kolege smejale i govorile da neće uspeti da napuni arenu.

„Eh… Šta sam ja doživeo tada… Priredio sam koncert za svoj rođendan, 10. decembra, baš u areni. Tada se u prvi plan stavljalo to što će Miroslav Ilić pevati u tom ambijentu. Govorili su ljudi i kolege: ‘Vidi ovog matorog što se utripovao i umislio da puni arenu’. Ja se nisam osvrtao na to jer sam znao da ću je rasprodati, kao što se i desilo. Mada, nisam ni pevao tamo da bih rasprodao sve karte. E, kada su se svi uverili kakav je spektakl priredio Miroslav Ilić, svi su pojurili da pevaju tamo. Godinama se arena smatrala nekim prestižom, možete misliti“, rekao je Miroslav i dodao zbog čega se nakon spektakla u areni opredelio za tradicionalne koncerte u Centru Sava.

„Ja sam iz principa pevao u Sava centru jer nisam hteo da budem prestiž. Imao sam po nekoliko koncerata zaredom i nije mi bilo teško da pevam svako veče. Međutim, 50 godina karijere hoću da proslavim sa svima zajedno, bez razdvajanja. Zato sam odlučio da ipak to bude arena“, zaključuje Miroslav Ilić u razgovoru za dnevni list „Nova“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.