Foto: Printscreen

"Iako su naši muzički žanrovi potpuno različiti, nas dvojica smo se uklapali po energijama. Sećam se da je posle našeg susreta on radio šou za RTB i pozvao me je tad da mu budem gost. Naredne godine sam ja dobio termin za svoj šou i onda je on bio moj gost. Fino smo se družili", priča za Nova.rs Miroslav Ilić, jedan od retkih izvođača narodne muzike koji su sarađivali i družili se sa legendarnim Balaševićem.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Đorđe Balašević je 2007. godine bio i specijalni gost na koncertu Miroslava Ilića, a poznato je i da su se njih dvojica i privatno družili, a njihovo prijateljstvo datira još iz davne 1980.godine, kada su se upoznali u prostorijama Radio Televizije Beograd.

„Đole i ja smo stari drugari. Mnogi od vas se nisu ni rodili kada smo se nas dvojica prvi put sreli, a kasnije postali i vrlo bliski prijatelji. Upoznali smo se davne 1980.godine u Makednonskoj ulici u Beogradu, u sedištu Radio Televizije Beograd. Iako su naši muzički žanrovi potpuno različiti, nas dvojica smo se uklapali po energijama. Sećam se da je posle našeg susreta on radio šou za RTB i pozvao me je tad da mu budem gost. Naredne godine sam ja dobio termin za svoj šou i onda je on bio moj gost. Fino smo se družili. Kada sam se odlučio da organizujem koncert u Areni bio mi je specijalni gost. Nosio je košulju sa oslikanim ordenjem na materijalu. I sećam se, bio mi je rođendan, a onda mi je on poklonio tu košulju i rekao: „Ej, zaboravio sam da ti kupim poklon, evo ti ova košulja“. Hit! Bila su to lepa vremena i lepa druženja“, kaže Miroslav Ilić za Nova.rs, objašnjavajući koliko ga je smrt Đorđa Balaševića i lično pogodila.

„Kad su mi javili sedeo sam kod kuće, i to me je toliko uznemirilo i rastužilo da nisam uspeo da ne zaplačem. Ovo mi je stvarno teško palo. Njegov odlazak je ogroman gubitak za našu muziku, otišao je jedan od najboljih pesnika, kantautora i umetnika svih vremena“, ispričao je Ilić za Nova.rs.

Legendarni Đorđe Balašević preminuo je u petak, 19. februara od posledica koronavirusa na Infektivnoj klinici u Novom Sadu. Sahranjen je juče nešto pre 13 časova na Novom groblju u Novom Sadu u krugu najuže porodice.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare