Predrag Zivkovic Tozovac i Miroslav Ilic
Predrag Živković Tozovac i Miroslav Ilić Foto:Zoran Lončarević/_E-Stock/Danijel Milutinović

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini života od posledica koronavirusa. Njegov kolega Miroslav Ilić, izjavio je za Nova.rs da je tokom karijere "krao fore" od Tozovca.

„Ode nam Toza pred Uskrs. Znamo se mnogo dugo, preko 50 godina. Otkad sam ja kao mlad estradni fićfirić ušao u ovu priču poznajem Tozu. Toliko je anegdota, posla i zajedničkog druženja. Ponavljam kao papagaj da sam ga smatrao prvakom u našem zanatu po ukupnom učinku. Krao sam milion njegovih fora u poslu. Pre Tozovca za nas narodnjake bilo je predviđeno da staneš mirno, uzmeš mikrofon i pevaš. Toza je prvi uneo nešto drugačije, malo pokretiljivosti, malo šarma malo šale i humora. Celu tu priču je okrenuo na drugu stranu“, rekao je Miroslav Ilić za Nova.rs.

Slavni pevač preminuo je na danas Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a prethodno se od koronavirusa lečio u KBC “Dragiša Mišović”.

Tozovac je prošle nedelje dao izjavu za medije, u kojoj je naveo da se nada da će uskoro izaći iz bolnice i lečenje nastaviti kod kuće.

“Korona je otišla, nema je više. Izlečili su je, ali ne znam zbog čega sam još u bolnici. Nisam lekar, samo sam pacijent. Ništa mi nisu rekli, samo da treba još da ostanem. Što se mene tiče, mogu sutra da odem kući, ali slušam lekare, oni znaju najbolje”, rekao je tada Tozovac za Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.