Prijatelji, Friends
Foto: HBO MAX / Planet / Profimedia

Otkako su se "Prijatelji" vratili na male ekrane, sve više se piše o njihovoj zaradi. "Daily Star" otkrio je koliko su novca glumci serije "Prijatelji" dobijali u prošlosti, koliko su dobili nakon završetka snimanja ove kultne serije, ali i koliko su dobili za specijalnu epizodu "Friends: The Reunion".

PROČITAJTE JOŠ

Prema izveštaju iz „Deadline-a“, od prošle godine ukupan iznos novca koji je predviđen za honorare glumaca iznosio je čak 20 miliona dolara, a svakom od šest članova glumačke ekipe plaćeno je 3 do 4 miliona. Međutim, „Variety“ izveštava da je svaki glumac zaradio po 2,5 miliona dolara za specijalno okupljanje. „Wall Street Journal“ piše da je prvobitnoj glumačkoj postavi u početku ponuđeno po milion dolara za specijal, koje su odbili, te se cifra naglo povisila.

Kultna serija za kojom je poludio ceo svet, „Prijatelji“, ovih dana se ponovo vratila u fokus javnosti zbog premijere specijalne epizode „Friends: The Reunion“ na HBO-u.

Prema „Observer-u“, pretplate na HBO Max rastu iz dana u dan.

O glumcima ove poznate serije raspisali su se svi svetski mediji, portali, blogovi… A oni specijalizovani za finansije, poput „Forbes-a“ i „Wealthy Gorille“, sada su, pak, analizirali opseg bogatstva glumaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Friends (@friends)

Tako je prema njihovim istraživanjima, Dženifer Aniston, koja glumi Rejčel Grin, „teška“ čak 300 miliona dolara.

Na drugom mestu je Kortni Koks, poznata po ulozi Monike Geler. Njeno bogatstvo seže do 150 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Friends (@friends)

Na trećem mestu po bogatstvu je Metju Peri, odnosno Čendler Bing, a njegov novčanik je „težak“ 120 miliona dolara.

Dejvid Švimer, koji je tumačio Rosa Gelera, glumom je stekao bogatstvo od 100 miliona dolara, i to ga svrstava na četvrto mesto među „Prijateljima“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Friends (@friends)

Na pretposlednjem mestu je Lisa Kudrou, koja glumi čudnu, ali zabavnu Fibi, a tokom godina je zaradila 90 miliona dolara.

Met Leblank, koji je tumačio slavnog šarmera Džoija, nalazi se na zadnjem mestu s najmanjom zaradom, od 80 miliona dolara. Čini se da Metu gluma baš i ne ide najbolje, kao ni njegovom liku Džoiju.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, HBO Max je kompaniji Warner Bros platio čak 425 miliona američkih dolara za osiguranje prava na striming svih 10 sezona prvobitnog prikazivanja „Prijatelja“.

Ono što je zanimljivo, jeste da je, još dok su se snimale sezone devedesetih godina, na setu sklopljen dogovor da će svaki glumac biti plaćen jednako. Ovoga puta, nakon skoro 20 godina, učinili su isto.

U prvih pet sezona, glumci su zaradili oko 22 hiljade dolara po epizodi, a kroz godine, ta zarada je rasla.

Takođe, prema pisanju „USA Today“, svaki glavni lik ove serije zarađuje od 13 do 14 miliona funti godišnje od tantijema. Stoga, iako su se „Prijatelji“ završili 2004. godine, serija je i danas vrlo popularna. Naime, ovih šest glavnih članova ekipe zaradi oko 20 miliona dolara godišnje samo od repriza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Friends (@friends)

Pre dve decenije, za vreme snimanja, Warner Bros je preferirao pojedinačne ugovore sa svakom zvezdom jer je veza Rosa i Rejčel postala žarišna tačka tokom druge sezone. Stoga, dok su Aniston i Švimer u jeku popularnosti zarađivali gotovo 40 hiljada dolara po epizodi, drugi su još uvek bili na svojoj izvornoj plati, budući da nisu bili među najpopularnijima, izvestio je „New York Times“.

Međutim, i to se promenilo. Navodno su 2002. godine plate „Prijatelja“ povećane na milion dolara po epizodi, za devetu i desetu sezonu. Zbog toga su Lisa Kudrou, Kortni Koks i Dženifer Aniston bile najplaćenije žene na TV-u u to vreme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.