Milica Dabović: Prodajem garderobu i nemam čega da se stidim

Showbiz 24. jun. 202013:56 > 13:57
Podeli:
Foto: _E-Stock

"Ako bih rekla da ne igram košarku i ne zarađujem i nemam platu, država je ukinula dečiji dodatak samohranim majkama, nemam dečiji dodatak, odmah je sve jasno. Da se ne oslonim na sebe, kako bih živela? Bez primanja, bez dečijeg dodatka. Eto, košarkaški klub sam otvorila, pa je moja plata u tom trenutku bila 30 hiljada. Kada se podeli na dva člana, izađe po 15 hiljada dinara", rekla je za Nova.rs košarkašica Milica Dabović nakon što je preko društvenih mreža počela da rasprodaje polovnu garderobu.

Naša uspešna košarkašica Milica Dabović nedavno je počela da prodaje garderobu kako bi sebi i svom sinu Stefanu obezbedila dodatni izvor prihoda.

PROČITAJTE JOŠ

Milica je samohrana majka, a s obzirom na to da od ferbuara nije poslovno angažovana zbog čitave situacije sa koronavirusom, nalazi se u situaciji sa kojom se suočavaju i druge majke koje se same staraju o svojoj deci. Ona je zato rešila da prodaje stvari koje joj više nisu potrebne, a ove vrste zarade se ne stidi, bez obzira na to što je javna ličnost.

Dabovićeva je za Nova.rs objasnila kako je došla na ideju da na Instagramu prodaje garderobu, i istakla da se ne oslanja na taj novac.

„Došla sam na ideju da prodajem svoje stvari zato što vidim kako su blogerke počele da prodaju svoje stvari na drugim profilima, pa zašto onda ja to ne bih uradila sa svog? Pristupačne su cene, može svako sebi da omogući da kupi komad garderobe koji je kvalitetan i nov. Nije to kao da ja sad nemam ‘leba da jedem. Ja zarađujem od košarke, potpisala sam ugovor na dve godine“, priča košarkašica u razgovoru za Nova.rs.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Na pitanje da li kao samohrana majka dobija pomoć države i koliko se država zalaže za njih, ona odogovara:

„Ako bih rekla da ne igram košarku i ne zarađujem i nemam platu, država je ukinula dečiji dodatak samohranim majkama, nemam dečiji dodatak, odmah je sve jasno. Da se ne oslonim na sebe, kako bih živela? Bez primanja, bez dečijeg dodatka… Eto, koškarkaški klub sam otvorila, pa je moja plata u tom trenutku bila 30 hiljada, kada se podeli na dva člana izađe po 15 hiljada dinara“, kaže Milica za naš portal i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Ja bih apelovala da se vodi računa malo više, ne o meni, nego o samohranim majkama. Jer, lako je meni, ja igram košarku. Imam i porodicu i prijatelje. Meni nikad neće faliti, a pogotovo neće mom sinu, koji ima majku koja se bori. Kad sam govorila da me je bivši momak pokrao i da mi je ukrao sve do dinara, nikoga nije bilo briga, a sada kad sam stavila stvari na prodaju, svi su napravili senzaciju od toga. To je meni strašno, žalosno“, smatra košarkašica.

S obzirom na to da ju je pandemija koronavirusa zatekla u Albaniji, gde profesinalno igra koškarku za tamošnji klub i da je morala hitno da napusti zemlju i vrati se u Beograd, pitali smo je da li je situacija sa koronom dodatno uticala na njene finansije.

„Ma nije toliko. Teško je kad ti zarađuješ od košarke i onda kada ne igraš od februara meseca, a trošiš, trošiš… Nije svejedno, baš zbog deteta. Svom detetu sam i majka i otac. Oca ne zanima njegovo dete. On nam ne pomaže. Sve je uradio da nas pokrade. Ja sam mislila da me je spasio od prethodnog idiota, a on ispade još veći. Ono malo što sam zaradila i što je ostalo, odneo je. Kažem, koliko su me gazili, naučila sam da ustajem, da se borim. I niko mi ne može ništa, ne može me ova situacija dovesti do ne znam čega. Ne prodajem ono što nosim. Prodajem ono što nikada nisam nosila, ono što smatram da mi ne treba. Poklanjala sam brdo robe do pre neki dan. Ima toliko žena koje su mi zahvalne, toliko obuće, detetovu robu stalno poklanjam… Kad sam videla kako devojke druge rade, došla sam na ideju da spojim lepo i korisno“, priča ona.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Milica je naišla na veliku podršku brojnih žena koje se saosećaju sa njom ili koje su u istoj situaciji.

„Javljaju mi se stalno, presrećna sam. Toliko imaju reči hvale i lepih reči da mi kažu, podršku mi upućuju. Kažu: ‘Bravo, lavice!’, ‘Nije lako nama samohranim majkama, imaš moju podršku.’ Uvek sam tu da im izađem u susret. Pitaju me i za veličine i pitaju me da li može da se smanji cena. Pa, naravno da može. Ne živim ja od ovoga. Nije mi to sad glavni prihod. Ja sam došla i na ideju zbog svega ovoga da napravim neku svoju liniju trenerke koju volim da nosim. Tako da će sigurno doći do realizacije.“

Drage zene,dame,majke carice kraljice zapratite moj instagram @stefanovamama13 profil i na instagramstory mozete videti…

Posted by Milica Dabovic on Понедељак, 22. јун 2020.

Inače, Ljubomir sa kojim Milica ima dete, ne pita za sina, niti im pomaže, dok ju je prethodni partner opljačkao.

„Hvala Bogu, ni jednog, ni drugog nema u našim životima. Tako da smo mi srećni i zadovoljni i guramo svoju priču. Nas dvoje se volimo i uživamo. Detetu ne fali ništa, dete je srećno, odrasta uz mene i nikada mu ništa neće faliti“, zaključuje Milica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar