Kako je Srbija 2007. godine slavila pobedu na Evroviziji

Showbiz 21. maj. 202113:15
Podeli:
Foto:EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Marija Šerifović slavila je celu noć nakon proglašenja pobede 2007. godine u Helsinkiju na 52. Pesmi Evrovizije, kada je Srbija po prvi put kao nezavisna država učestvovala na najpoznatijoj muzičkoj evropskoj manifestaciji.

Predstavnica Srbije 2007. godine, Marija Šerifović, sa pesmom „Molitva“ pobedila je na 52. Pesmi Evrovizije koje je održano u Helsinkiju.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija, koja je tada kao nezavisna država po prvi put učestvovala na ovoj najpoznatijijoj evropskoj muzičkoj manifestaciji, dobila je ukupno 268 glasova.

Među prvima, pobedu Meriji Šerifović čestitao Deda Mraz, koji po legendi živi, upravo, u Finskoj. Po proglašenju pobednika, tim saradnika, među kojima je bila grupa „Bjuti Kvins“, Saša Milošević Mare, Vladimir Grajić, Saša Mirković i drugi, na čelu sa Šerifovićevom, u prvi mah nisu bili svesni šta je voditeljka izgovorila.

U jednom momentu kroz njih je prošlo bezbroj osećanja, pogotovo u Marijinom slučaju, koja se potajno nadala trijumfu. Posle nekoliko sekundi, kada je halom počelo skandiranje „Srbija, Marija, Serbia, Marija…“ svi su se zagrlili i počeli da skaču.

Foto:EPA/JOERG CARSTENSEN

Slavlje je trajalo celu noć, kao i primanje čestitki iz celog sveta.

Foto:EPA/JOERG CARSTENSEN

S druge stane, pobednička euforija iz Heksinkija brzo se prenela i na Srbiju. Beograđani su pobedu Marije Šerifović proslavljali u centru grada. Vatromet, trube, sirene i uzvici „Marija“ i „Srbija“ odzvanjali su satima na Trgu Republike. Nekoliko stotina Beograđana, među kojima je bilo najviše mladih, na obrazima, su imali iscrtana crvena srca koja su bila zaštitni znak nastupa Marije Šerifović.

Foto:EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Automobili su se po Beogradu vozili sa otvorenim prozorima kroz koja su štrčale pobedničke ruke, a pesma „Molitva“ podigla je adrenalin čitave nacije na nivo olimpijskih pobeda.

Podsetimo, Marija Šerifović otišla je u Roterdam kako bi podržala ovogodišnje predstavnice naše zemlje na 65. Pesmi Evrovizije. Hurricane sinoć su nastupile u drugoj polufinalnoj večeri i plasirale se u finale koje će se održati u subotu u 21 sat.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar