Foto: HBO / Planet / Profimedia

Osim što je stvorila snažan osećaj straha, panike i beznađa, pandemija koronavirusa stvorila je i niz karantinskih hitova, a uz “Tiger Kinga”, u moru serija i filmova isplivao je četvrti deo, odnosno drugi deo druge sezone, serije “La Casa de Papel”. Tako je jedna od trenutno najpopularnijih serija na svetu trenutno Netflikovsa španska krimi-drama "La Casa de Papel", ili "Money Heist".

PROČITAJTE JOŠ

U samo dva dana serija je postala najtraženije ostvarenje na Netfliksu, a sa trona je skinula i poznate planetarne hitove poput “Game of Thrones”, “The Walking Dead”, “Brooklyn Nine-Nine” i “Westworld”. Tačnije, samo u prvoj sedmici ovaj španski hit pogledalo je više trideset četiri miliona gledalaca širom sveta, čime je “La Casa de Papel” postala jedna od najgledanijih serija svih vremena na Netfliksu.

Međutim, pored pomenute serije, postoji još nekoliko masovno gledanih serija, kako na ovoj platformi, tako i na internetu generalno, čiji su likovi postali omiljeni junaci današnjice, a verujemo da ćete uz njih uspeti da provedete idealne karantinske večeri na sigurnom – unutar svog doma.

„Stranger Things 3“

Treća sezona ove zabavne, ali i pomalo sablasne naučno – fantastične priče ima osam epizoda. Prva epizoda treće sezone se odigrava 1985. i veći deo radnje je smešten u tržni centar. Osim čudovišta, ovoga puta opasnost predstavljaju i Rusi koji su došli u SAD kako bi otvorili portal ka drugoj dimenziji. U prva četiri dana od emitovanja, treća sezona popularne serije pogledana je sa više od 40 miliona Netflix naloga, a preko 18 miliona je u tom periodu pogledalo svih osam epizoda.

„Sex education“

Horori tinejdžerskog seksa su univerzalna iskustva, a „Sex education“ je kao malo duža terapija koja klincima treba da bi obradili sve te zakopane, strašne traume. Ovo nije tinejdžersko TV štivo na kakvo ste navikli jer je mnogo realnije, a samim tim direktnije od drugih. Glavni lik Otis je na početku prosečan, introvertan srednjoškolac, luzer. Nije nikada imao seks, to ga parališe. Njegove fobije su potpuni kontrast majci koja je seksualni terapeut – igra je fenomenalna Džilijan Flin – i svako jutro ispraća drugog frajera iz svog kreveta. Ona je super keva, samo ima svoj sistem vrednosti koji ne dozvoljava da bilo ko naruši. Teško prihvata da Otis ne želi s njom da deli neke stvari i da treba da ga pusti. On se budi kada kul devojka iz škole primeti njegove neiskorišćene veštine i pretvori ga u seksualnog gurua, školskog seksualnog savetnika.

„You“

Serija je “You” je napeti psihotriler o serijskom ubici Džou Goldbergu koji se zaljubljuje u prodavačicu knjiga u Njujorku. Kako vreme prolazi, njihova veza postoje posesivni, manipulativni i toksični košmar pun neočekivanih obrta. Naizgled slatka ljubavna priča vrlo brzo postaje pravi napeti triler.

„Unbelievable“

Ukupno 32 miliona gledalaca ispratilo je tešku priču snimljenu po istinitom događaju, koja prikazuje silovanje jedne devojke. Njeno  stravično iskustvo koje je prijavljeno policija dobija „hladan tuš“, jer joj nije zaista ne veruje.  Priča je snimljena po članku dvojice istraživačkih novinara Kristijana Milera i Kena Armstronga „A False Report: The Chilling True Story of the Woman Nobody Believed“, koji su prije četiri godine dobili Pulicerovu nagradu za svoje delo.

Serija sama po sebi služi kao odličan prikaz društva u kojima žrtve silovanja i seksualnog nasilja generalno ne dobijju adekvatnu zaštitu i pomoć, već su same okarakterisane kao krivci zbog onoga što im se dogodilo.

„Euphoria“

Dok milioni fanova širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju novu sezonu,  prvih osam epizode „Euforije“ svakoga dana dobijaju nove preglede i nastavljaju da „rastu“ kao najgledanije epizode neke serije na Netflixu.

“Euforija” je tinejdž drama od autora Sema Levisona koja govori o grupi tinejdžera i njihovom eksperimentisanju sa seksom, drogom, prijateljstvima, sopstvenim identitetom i načinu na koji se suočavaju sa posledicama trauma koje su proživeli u detinjstvu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.