Foto: HBO / Planet / Profimedia

Ukoliko tokom dana u karantinu ili samoizolaciji imate viška slobodnog vremena i ne znate kako da ga potrošite, nadamo se da će vam serije sa spiska ispod pomoći da prekratite dane u svojim domovima. 

S obzirom na činjenicu da većina vreme provodi u karantinu ili samoizolaciji, donosimo vam spisak serija koje ste oduvek hteli da pogledate, a za to do sada niste imali vremena.

Ukoliko ste pojedine serije već gledali, vreme je da „obnovite gradivo“, a ako ste se ipak i dvoumili oko pojedinih naslova, sada je vreme da ih „testirate“.

Euphoria 

„Euforija“ je tinejdž drama od autora Sema Levisona koja govori o grupi tinejdžera i njihovom eksperimentisanju sa seksom, drogom, prijateljstvima, sopstvenim identitetom i načinu na koji se suočavaju sa posledicama trauma koje su proživeli u detinjstvu.

You

Serija je „You“ je napeti psihotriler o serijskom ubici Džou Goldbergu koji se zaljubljuje u prodavačicu knjiga u Njujorku. Kako vreme prolazi, njihova veza postoje posesivni, manipulativni i toksični košmar pun neočekivanih obrta.

American Horror Story 

„Američka horor priča“ je antologijska horor drama koja se proteže kroz devet sezona. Svaka sezona ima između devet i deset epizoda, ali i prati istu glumačku ekipu u različitim ulogama. Iz sezone u sezonu, likovi ovih priča nateraće vas da sedite na ivicama svojih kreveta i fotelja.

Ubice mog oca 4 

Brutalno silovanje i ubistvo mlade studentkinje potresa Beograd. U saradnji sa Dunjom, načelnicom seksualnih delikata, inspektori vrlo brzo dolaze do potencijalnog osumnjičenog ali novim napadom ispostavlja se da se radi o serijskom silovatelju i da drže pogrešnog čoveka. Počinje očajnička trka sa
vremenom između policije i silovatelja da se ne desi novo ubistvo. Aleksandar, nakon povratka na posao pod maskom ovog slučaja, približava se ubicama svog oca i tako po prvi put izmakne svevidećem Marjanoviću čime sebe dovodi u veliku opasnost.. Rat klanova doživljava usijanje a kao novi vođa nameće se Miša Zvornik.

Epizode „Ubica“ možete gledati na sajtu Nova.rs klikom OVDE.

Game of thrones 

Mala je verovatnoća da do sada niste gledali najpopularniju seriju u istoriji svetske kinematografije, ali ukoliko pripadate toj manjini – sada je pravo vreme da se bacite na „Igru prestola“.

Radnja serije smeštena je na fiktivnim kontinentima Vesterosa i Esosa i prati događaje članova nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava, kao i dolazak zime i mističnih bića sa severa. Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhija, religija, lojalnost, seksualnost, građanski rat i kriminal.

Igra prestola je dobila odlične kritike i pridobila je veliki broj obožavalaca. Nominovana je za nagradu Emi za najbolju seriju za svih sedam sezona, dok je 2015, 2016. i 2018. godine peta, šesta i sedma sezona dobila nagradu Emi za najbolju seriju u udarnom terminu. Pored toga je nominovana i za Zlatni globus i nagradu Hugo, dok je Piter Dinklidž 2011. i 2015. osvojio Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji te Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji za ulogu Tiriona Lanistera.

U septembru 2016. godine serija Igra prestola je postala najnagrađivanija serija u istoriji.

Friends 

Kao i sa „Igrom prestola“, postoji veoma mala šansa da makar jednom u životu niste ogledali bilo koju epizodu „Prijatelja“. Ipak, gledali ili ne, „Prijatelji“ su idealna serija za svaku situaciju, pa i karantin ili samoizolaciju zbog koronavirusa.

„Opustite mozak“ i „ohladite glavu“sa glumačkim ansamblom koji čine Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Met Leblank, Metju Peri i Dejvid Švimer – serija govori o životu šest osoba starih 20—30 godina koji žive na Menhetnu i njihovim svakodnevnim problemima i radostima.