Keba svirao rok, otkrio tajne druženja sa Bijelim dugmetom

Showbiz 17. apr. 202118:12 > 18:33
Podeli:
Dragan Kojić Keba
Dragan Kojić Keba Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Sva trojica, Bebek, Islamović i Tifa, su tako jaki pevači da je stvarno greh reći ko je tu najbolji i bliži. Ne mogu da se opredelim. Mnogo su jaki. Postoje neke pesme koje je Željko Bebek pevao, ali bilo ko od njih da peva, to je taj film. Brega nikada nije grešio, tako da ne mogu da se odlučim samo za jednog. Sa Alenom sam privatno najbliži", rekao je Dragan Kojić Keba u video intervjuu za Nova.rs.

Proteklih 14 meseci, koliko traje situacija sa koronavirusom, Dragan Kojić Keba zanimaciju je pronašao u gitari i studiju, a usput je pokrenuo i privatni biznis tako što je sklopio dogovor sa jednim renomiranim proizvođačem i pokrenuo svoju liniju kozmetike i suplemenata na biljnoj bazi. Za to vreme uspeo je da snimi i nekoliko pesama, od kojih se izdvojila „Dibidam“, koja se čuje na svakom ćošku, a izazvala je i lavinu komentara da bi Keba mogao da je predstavlja na Evroviziji.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je folker srčano vezan za rokenrol, ali skoro niko nije imao prilike da ga čuje kako svira i peva. Čak je svojevremeno i političar Mlađan Dinkić za njega napisao pesmu koju mu još uvek nije prosledio. Keba je pred kamerama Nova.re ekskluzivno na gitari odsvirao i otpevao dve rok pesme, a potom se osvrnuo na poznanstvo i druženje sa nekadašnjim članovima Bijelog dugmeta.

„Dinkiću sam rekao: „Čekam“. Obećao mi je pesmu,ali ima tu još drugih novih saradnika koji misle o tome i na jesen će biti pesma u rok maniru“, rekao je folker, a potom zasvirao hit Bijelog dugmeta čiji je osnivač Goran Bregović, a nekadašnji pevači Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islanović.

„Poznajem sve pevače Bijelog dugmeta, ali Alena Islamovića poznajem duže i to je jedan divan čovek. Ima prirodnu energiju. Nastupali smo, viđali se u Americi. Ma, sva trojica su tako jaki pevači da je stvarno greh reći ko je tu najbolji i bliži. Ne mogu da se opredelim. Mnogo su jaki. Postoje neke pesme koje je Željko Bebek pevao, ali bilo ko od njih da peva, to je taj film. Brega nikada nije grešio, tako da ne mogu da se odlučim samo za jednog“, rekao je pevač.

Dragan Kojić Keba
Dragan Kojić Keba Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

S obzirom na to da je blizak sa Alenom Islamovićem, Keba kaže da ne bi bilo loše da se jednog dana rodi ideja za duetsku pesmu.

„Što da ne. Alen i ja se poštujemo. S vremena na vreme razmenimo neke porukice, čujemo se telefonom. Njega najviše poznajem“, rekao je folker.

PROČITAJTE JOŠ:

Na društvenim mrežama kruže komentari da bi Keba sa novom pesmom trebalo da predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji, te da bi sigurno ušao u finale. Pevaču je drago zbog pozitivnih reči, ali smatra da je ženska grupa „Hurricane“ idealna za takvu manifestaciju.

„Naravno, to sve shvatam kao šalu, ali u svakoj šali ima i istine. Kad su mnoge pesme godinama unazad bile sigurno tog kalibra za Evroviziju, zašto onda i ta pesma ne bi mogla da bude. Naravno da se šalim. Verujem u ovu pesmu od Hurricane kojom će predstavljati Srbiju. Verujem u čoveka Nemanju Antonića koji je komponovao tu pesmu. I ne samo zbog toga, pesma je zaista dobra, a i te tri devojke su top i sviđa mi se cela ta priča. Odavno nijedna pesma nije pogodila takve komentare i pažnju. To je samo pokazatelj koliko je naš narod duhovit. Ko zna, sve je moguće. Ljudima jeste čudno, jer čitam komentare u kojima piše: „Ovo kao pop da peva, aleluja“, zatim „Ko ga je nagovorio na ovo“, i tako dalje… Lepo sam se ismejao“, rekao je pevač.

Ceo video intervju sa Draganom Kojićem Kebom pogledajte u prilogu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar