Pop pevačica Jelena Karleuša pokušala je da izbegne odgovor na pitanje - zašto je novinare Nova S targetirala na svom Instagram profilu nazvavši ih "stranim plaćenicima", te je izjavila da podržava borbu za ekologiju, ali ne i "političke proteste".

Jelena Karleuša je nedavno objavila Instagram stori u kojem je u jeku građanskih ekoloških protesta napisala da je RioTinto dobra stvar za Srbiju, a nakon teksta Nova.rs pod nazivom „Karleuša botuje za Rio Tinto dok SNS batinaši biju ljude po Srbiji„, na svom Instagramu, gde je inače prati više od dva miliona ljudi, novinare Nova S nazvala je stranim plaćenicima – koristeći tako zlokobnu retoriku devedesetih.

PROČITAJTE JOŠ

Stori je vrlo brzo obrisala, ali je ono što je rekla ostalo sačuvano u vidu skrinšotova koji su se širili društvenim mrežama. Odgovorajući na pitanja Nova.rs, Karleuša je danas pokušala da izbegne ovo pitanje, prvo tvrdeći da je tako nešto laž i da nikada nije targetirala novinare na taj način.

Nova.rs: Sami ste na Instagramu pisali o RioTintu…

Karleuša: „O čemu? Nisam pomenula nikada RioTinto. Pomenula sam RioTintolini, u pitanju je moja najbolja drugarica…“

Nova.rs: Pitanje je – da li podržavate građanske proteste i zbog čega ste napisali da su novinari Nova S strani plaćenici? 

Karleuša: „Strani plaćenici? Ko Vam je to napisao? Ja nisam na Tviteru, nikada to nisam napisala da Instagram storiju. Možeš da mi pokažeš? Vuhu, što volim da mi pokažeš ono što ne postoji…“

Nakon što joj je novinar Nova.rs pokazao skrinšot, Karleuša je sve pokušala da okrene na šalu, grleći se sa repoterom našeg portala.

„Sada smo isti, sada sam ja, sada je za mene. Sada smo plaćeni botovi. Uvek sam znala da imamo zajedničku crtu.“

Nova.rs: Ja nisam, a verujem niste ni Vi? 

Karleuša: „Ja definitivno nisam, a nisi ni ti.“

Nova.rs: Onda ovo može da bude odlična prilika da zakopamo „ratne sekire“? 

Karleuša: „Nemamo mi ratne sekire. Imam pravo na svoje mišljenje, razlikuje se od vašeg, ne znači da treba da me napade i stavljate u političku konotaciju. Ja sam to tada tako mislila…“

Nova.rs: Šta sada mislite, da li podržavate proteste? 

Karleuša: „Da li podržavam proteste? Podržavam ekologiju. Ekologija mora da se štiti. Ja kao neko ko se bavi zaštitom životinja i pravima životinja smatram da priroda treba da bude nešto što je imperativ u Srbiji. A ne podržavam političke proteste. Ako je to jedna fuzija i ako nije jasna granica gde počinje ekologija a gde se završavam, ona smatram da javne ličnosti ne treba da se izjašnjavaju jer će najebati. Nazivaće ih botovima, stranim plaćenicima, sendvičarima, prodanim dušama i tako dalje. Najbolje je da se vi bavite politikom a ja ću pevanjem.“

Ceo razgovor, kao i kako je to izgledalo, možete pogledati u videu na početku teksta.

Skrinšot u kojem Karleuša targetira novinare Nova S prilažemo u nastavku.

„E da, ova Nova S što sere po meni i vređa me da sam bot, stavlja mi metu i etiketu na čelu, baš onako korektno demokratski … pa vi ste definicija stranog prodanog plaćenog bota jebem vas u usta plaćena!“, piše, između ostalog, u Karleušinoj objavi.

Stori objava Jelene Karleuše na društvenoj mreži Instagram Foto:Screenshot/Instagram/karleusastar

 

 

****

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša odgovorila na pitanje da li je prešla na Vučićevu stranu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.