Do skoro poznata kao jedna od retkih mainstream estradnih kritičarki režima danas je iznenadila javnost Srbije svojim javnim pohvalama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Nakon niza poteza koji su poslednjih meseci protumačeni kao podrška Srpskoj naprednoj stranci, Jelena Karleuša je odgovorila na pitanje - da li je tačno da je promenila stranu i od glasne kritičarke vlasti postala njena pristalica?

„Ja sam dočekala i ispratila mnoge vlade, ali ovo je prva koja me pozvala da pevam ispred Skupštine, hvala im“, rekla je Karleuša novinarima danas na konferenciji u Skupštini Grada povodom novogodišnjeg koncerta na platou ispred Narodne skupštine.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je trenutaka kada je gostujući u emisijama sa predsednikom Srbije vrlo otvoreno, jasno i sa stavom umela da kaže – „Niste u pravu“, ali i da pita – „Da li će mi zbog ovoga eksplodirati bojler kada se budem tuširala kod kuće?“.

Pričala je o tome da gladni stomaci građana Srbije cvrče u gradskom prevozu, ali je i kritikovala domaće tabloide nazivajući ih “bolesnim”, te se ustremila na Željka Mitrovića koga je svojevremeno nazvala monstrumom.

Međutim, od maja ove godine, kada se vakcinisala u TC Ušće u pratnji zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Jelena Karleuša, prema mišljenju pojedinaca, kao da je promenila stranu. Zato je usledilo sasvim logično pitanje medija – da li sada podržavate režim Aleksandra Vučića?

„Svi dobro znaju da nisam ni na čijoj strani, nisam član nikakve stranke ni partije, svi dobro znaju moje vrlo jasne stavove, kada mi se nešto sviđa kažem, kada mi se nešto ne sviđa isto kažem. Ne delim ljude na vlast i na nevlast, zbog toga sam mnogo puta propatila i pod time sam poznata“, rekla je Karleuša.

„Ne bih volela da se moj nastup politizuje, mi smo pozvane da napravimo koncert, ovo je šoubiznis, ovde nema mesta politici. Ja sam pomenula i vakcinaciju, ali smatram da ni to nije politika države, nego čitave planete, tako da – podržavam vakcinaciju, moja branša je propatila u ove dve godine. Da ne pričam o tome da ljudi umiru od korone. Dužnost je svakog od nas da se vakciniše“, dodala je pevačica.

Skupstina grada najava doceka Nove godine
Goran Vesić i Jelena Karleuša Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kaže da „nije bilo ni mesto ni vreme da tražim honorar.“

„Ovo je zahvalnost zato što su me pozvali i uvažili i pokazali poštovanje prema mom imenu i mom radu. Ja sam neko ko je Beograđanka i ovo nije bilo ni mesto ni vreme da tražim honorar, neke stvari se naplaćuju, svi radimo za novac, ali neke stvari se rade čistog srca. Meni je ovo velika čast“, rekla je Karleuša.

PROČITAJTE JOŠ

Navodi da će nastup za Novu godinu biti „trenutak da se pamti.“

„Ovo će biti moj blistavi trenutak, tako da se pamti. Ne znam koliko su drugi iskoristili te nastupe, ali ja svakako hoću“, rekla je Karleuša, a potom dodala:

„Ja sam dočekala i ispratila mnoge Vlade, ali ovo je prva koja me pozvala da pevam ispred Skupštine, hvala im.“

Ostatak razgovora sa Jelenom Karleušom pogledajte u videu ispod, ali i na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.