Foto:Antonio Ahel/ATAImages,Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Pevačica je u jeku skandala sa tabloidom iznela svoje mišljenje. A mišljenje je kao pozadina, imaju ga svi.

Nakon što je režimski tabloid Informer na naslovnoj strani objavio intervju sa Igorom Miloševićem, serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu, i tako mu ustupio dodatni medijski prostor u vidu video intervjua, oglasila se i Jelena Karleuša.

PROČITAJTE JOŠ

Javnost je složno osudila ovaj pokušaj Informera da na tuđoj nesreći zaradi dodatni klik ili proda još koji primerak novina, ali se čini da pevačica u tome ne vidi ništa sporno.

„Pažljivo sam slušala i gledala video intervju koji je silovatelj dao Informeru. Slušala sam šta je govorio i između redova. Ovo je moj zaključak. Pod jedan, po pogledu, govoru tela, a najpre po onom što je govorio, jasno je da je reč o duboko poremećenom čoveku. Psihopata i sociopata. Opasan seksualni devijantni predator. Po onome što je govorio, koren problema potiče još iz najranijeg detinjstva kad je zlostavljan itd… Takođe, ne vidim kajanje. Znači, opasan bio i opasan ostao po društvo. Ali taj čovek je pred zakonom odležao svoje i slobodan je. Što bi on rekao: ‘Imam slobodu da radim šta hoću, a da li ću ili neću, to je druga stvar’. Postavlja se pitanje kako i zašto držati u zatvoru nekog ko je kaznu odležao. Tu je koren problema našeg zakona. Smatram da silovatelji moraju da budu kažnjeni hemijskom kastracijom. Država mora da nađe način da doživotno drži pod kontrolom takve, a to je nemoguće, i društvo mora da zna da zatvor ljude ne menja. Samo ga fizički sprečava da radi to što je naumio“, napisala je Karleuša i potom „objasnila“ zbog čega ne vidi problem u tome što je Informer dao medijski prostor serijskom silovatelju:

Foto: Instagram/karleusastar

„To što je dao intervju za Informer ja ne vidim kao bitan problem, jer na Netflixu stalno gledam dokumentarce gde se intervjuišu masovne ubice, zločinci i tako dalje. Ništa novo ni šokantno“, zaključila je pevačica.

Podsetimo, Informer je pomenuti intervju objavio uz naslov „megaekskluzivno“.

Ovaj potez naišao je na osudu javnosti, mnogi su prijavili sporni intervju na društvenim mrežama, a ispred redakcije Informera juče je održan protest protiv odluke da se serijskom silovatelju da medijski prostor i tako izvrši retraumatizacija njegovih žrtava.

BONUS VIDEO: TOP 10 ratova Jelene Karleuše

Komentari

Svi komentari (2)