Kako samci podnose karantin: Nema ko smeće da im izbaci

Showbiz 01. apr. 202008:00
Podeli:
Foto:E-Stok/Strahinja Kostić/Nemanja Jovanović

Zbog pandemije koronavirusa u Srbiji trenutno vlada pravilo izolacije, što mnogima teško pada jer moraju da provode vreme u kući. Među našim poznatim ličnostima ima i onih koji žive sami, a za Nova.rs o tome kako izgleda samovanje u izolaciji govorili su Bojan Perić, Dragana Mićalović i Aleksandar Radoičić.

Glumcu Bojanu Periću po povratku sa Floride propisana je izolacija od 28 dana i od tada ne izlazi iz svog stana. Ipak, on to vreme gleda da iskoristi na najbolji mogući način.

„Kućni karantin mi je produžen na 28 dana, pošto sam bio na Floridi. Svakodnevno radim nešto novo. Napravio sam takav sistem. Ipak, u jednom stanu postoji samo određeni broj stvari koje se mogu uraditi bez mogućnosti da izađeš napolje. Imam dnevni raspored kućnih aktivnosti. Jedan dan sam sređivao jednu sobu, sutradan drugu…“, kaže zvezda serije „Vojna akademija“, a onda otkriva kako održava kontakt sa svojim najbližima.

Foto: E-Stock_aleksandar_nalbantjan

„Od početka policijskog časa, tačnije od nekih 17 sati, kada su svi kod kuće, moji prijatelji i ja ne damo da se išta i iko prekine u druženju. Masovno krećemo da se dopisujemo preko društvenih mreža, igramo društvene igre preko house party, razgovaramo preko video poziva… Sada sam praktično samac u pravom smislu te reči, a ako uzmemo u ozbir to da nema ko da mi baci đubre 28 dana i moram da moljakam ljude, onda je jasno kako mi je. Na listu stvari koje u životu teško padaju kada si sam, sada je prva i primarna ta da nema ko legalno da mi baci đubre“, zaključio je Bojan kroz smeh.

Glumica Dragana Mićalović u kućnom karantinu vežba, prati onlajn predavanja i vreme joj prolazi brzo.

„Mislim da smo mi umetnici jedni od retkih kojima ovo prija. S kim god sam sve čula svi kažu da im je „milina“. Mi smo imali malo slobodnog vremena za sebe tokom godine, s obzirom na to da kad snimamo serije vladaju te hiperprodukcije i snimamo sedam meseci svakog dana, sa jednim slobodnim danom. Tako sam sad našla konačno slobodnog vremena da čujem svoje misli, da polako pročitam knjigu, da svarim šta mi se desilo. Prosto, prija mi“, kaže glumica za Nova.rs, a potom ističe da se posvetila i studijama koje je nedavno upisala.

Foto: Printscreen/Instagram/hipokampelefentokamela

„Takođe čitam dosta za fakultet. Imamo onlajn predavanja na Fakultetu savremenih umetnosti, što nama mnogo znači. To nisu teorijska predavanja već sa profesorom glume imamo dosta da radimo, da pišemo analize, dikciju, tehniku glasa i disanja, pokreta… Brzo mi prolazi vreme. Treniram u stanu, zadala sam sebi cilj da svakodnevno vežbam. Dobro se osećam, ali fale mi ljudi i majka, sestre, sestričine… Njih nisam videla dve nedelje. Mami sam malopre odnela namirnice pošto ima preko 65 godina i ne može da izađe iz kuće. Ja joj ostavim u dvorištu pa ona uzme kese kad ja izađem“, priča Dragana.

Aleksandar Radojičić vreme izolacije provodi odmarajući se, ali i koristi priliku da odradi ponešto u kući.

„Nemam ništa zanimljivo da kažem. Ne radim ništa specijalno. Sedim kod kuće, čitam, gledam serije… Koristim ovo vreme da odmorim i razmislim o nekim stvarima i po kući odradim nešto što nisam stigao. Bukvalno nemam recept za ljude šta bi mogli da rade gotivno, šta bi možda trebalo da se snima za Instagram. Apsolutno se manje krećem. Malo je problem što se ne rekreiram toliko, pa se trudim da se hranim zdravije, ali kad si ceo dan kod kuće to nije baš moguće. U suštini završavam stvari koje ranije nisam stigao i mogu ti reći da mi prija“, ističe glumac, a onda i otkriva šta će uraditi kad vanredno stanje prođe.

Foto: Pritnscreen/Instagram/radojicic_aleksandar

„Malo sam prikočio i nikada ne bih sebi mogao da priuštim ovoliko slobodnog vremena za neke stvari, a da ne moram da se pojavim na nekim mestima, na primer u pozorištu, snimanju emisije… Pošto svi pričaju da će nastaviti tamo gde su stali kad se ovaj haos završi, ja bih voleo da ne nastavimo tamo gde smo stali već da ipak neke stvari malo promenimo. Mislim da nije dobro ono dokle smo dogurali kao ljudski rod i društvo. Viđam se sa ćerkom i kad smo zajedno mnogo više vremena mogu da joj posvetim i manje sam na telefonu. To mi je drago“, ispričao je glumac.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.