Podeli
Jelena Stupljanin, Foto: NOVA S

Voditeljka Maja Nikolić danas je u emisiji "Među nama" ugostila glumicu Jelenu Stupljanin, koja je nedavno započela akciju "Sačuvajmo kulturu" putem društvenim mreža.

Govoreći o akciji koju je pokrenula, Stupljanin je izjavila da čitanju poezije na internetu može da se priključi bilo ko.

PROČITAJTE JOŠ

“Pozorište će do daljnejg biti zatvoreno. Ja sam shvatila da je jedini način da svojim znanjem i kreativnošću doprem do ljudi jeste da putem Instagrama i Fejsbuka počnem da govorim poeziju. Poezija je kratka, sažeta i zaboravljena forma. Duboka je i na dubok način dolazi do nas, a na sve to nas dovodi u vezu sa kulturom. Tokom svih ovih dana u vanrednom stanju, jedini izvod iz svega ovoga je bila kultura. Pozorišta su projektovala svoje predstave, gledali smo filmove i serije. Kultura je na kraju krajeva sve – kako se oblačimo, kako živimo, kako dišemo, kako pravimo ručak, kako zalivamo cveće”, izjavila je ona u “Među nama” i dodala:

“Osetila sam potrebu pre svega zbog sebe da budem u dodiru sa ljudima na taj način. Svi mogu da se uključe u ovu akciju. Svi koji imaju Instagram i Fejsbuk, mogu da snime poeziju mobilnim telefonom i da stave hešteg #SačuvajmoKulturu.”

Emisiju “Među nama” sa Radom Đurić i Majom Nikolić možete gledati svakog radnog dana od 17 do 19 časova uživo na televiziji “Nova S.”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar