Izbori gotovi: U parlamentu uskoro počinje rijaliti

Showbiz 23. jun. 202020:53
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs, Vesna Lalić

U nedelju, 21. juna, u Srbiji su održani parlamentarni izbori, a konačni rezultati nisu bili iznenađujući - pobedu je većinski odnela Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandrom Vučićem, a pored njega, u parlament su ušle i Socijalistička partija Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem, ali i Srpski patriotski savez na čelu sa Aleksandrom Šapićem. Iako u nekim političkim segmentima potpuno slični, a u nekima potpuno različiti, svima je zajednička jedna stvar - nekada su bili pravi "estradni cirkus", koji je sada spreman da od parlamenta napravi rijaliti šou.

Aktuelni predsednik Srbije, koji je na vlasti od 2012. godine, svojevremeno je, dok je bio u opoziciji, pripadao estradnom šablonu talk šou emisija na televiziji „Pink“. Ne samo da je bio redovan gost u emisiji kod voditeljke Lee Kiš, već je nastupao i u emisiji „Plesom do snova“, a nekada je bio i gostujući član žirija u „Zvezdama Granda“.

Vučić tada nije bio „Bog otac“ na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, već je svoje biračko telo pokušavao da „potkupi“ šarmantnim osmehom i komplimentima koje je delio pop pevačici Jeleni Karleuši.

U jednoj od emisija na televiziji „Pink“ pre XY godina, Milomir Marić je posprdno, kroz smeh govorio o Vučiću kao o estradnom političaru. Drama ni tada nije izostajala, te je Vučić u džemperiću „kaki boje“ skromno i tiho izustio:

„Gospodinu Mariću nije dobro, ali o tome ćemo kasnije“.

Pored Marića, Vučića i Karleuše, u emisiji se takođe našla i autorka i novinarka Tatjana Vojtehovski, koja je Marića tada upitala: „Ko je veća zvezda – Vučić ili Karleuša?“. Odgovor je nekako bio logičan – Karleuša. Pevačica je, s druge strane, poput Marića, a kako je i godinama kasnije nastavila da radi, bez dlake na jeziku izgovorila da ona smatra da Vučić zaista jeste najestradniji političar na sceni.

Publika u studiju tada je prasnula u smeh.

Ali, kao što Anabela Đogani svojevremeno reče, „zavodeći“ upravo predsednika Srbije u studiju, Vučiću – nemoj da te stid, nemoj da te sram! 

Predsednik Socijalističke partije Ivica Dačić, iako manje zastupljen u estradnim emisijama na ružičastoj televiziji od svog kolege Vučića, nekako je tokom godina pokazao da je estrada sam po sebi. Dešavalo se da su Dačićevi snimci na kojima, neki bi rekli, polupijan pokušava da izgovori „Kalemegdan“, bili viralni na internetu.

Dobro poznati insert iz emisije „Šta radite, bre“, kada Ivica Dačić objašnjava da „Kale znači brdo“, prikazuje Dačića u njegovoj pravoj, naturalnoj formi. Njegovo druženje sa Erikom Besonom, tada ministrom za migracije Francuske, može ući u anale srpskih spoljnopolitičkih nastupa.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ovo možda njegov najveći „blam“, svakako ne treba propustiti Dačićeva gostovanja u emisiji „Amidži šou“, od kojih se posebno ističe ono kada je bio u društvu folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Pojedini producenti Netfliksa rekli bi da otvoreno i javno druženje političkog vrha i nekada osuđenih zvezda postoji samo u izmišljenim filmovima i serijama, ali Srbija je pravi dokaz da filmovi nekada mogu da postanu naša stvarnost.

Treći na redu, ali ništa manje važan, jeste i bivši vaterpolista Aleksandar Šapić. On je možda „treće prase“ ovog tima koje je na izborima najviše iznenadilo. Međutim, ukoliko ih posmatramo samo po estradnoj, rijaliti paradigmi, Šapić takođe ima iskustva i spreman je da se pridruži bratiji u izigravanju demokratije.

Pre nego je „zagrebao“ vrata Skupštine, Šapić je imao svoj mali izlet u šou programu „Plesom do snova“, kada je na podijumu pokazao sve svoje adute. Šapić je te 2014. godine, igrajući sa svojom partnerkom odlučio da ide “do kraja”, pa je u jednom trenutku skinuo košulju, odnosno kostim koji je nosio, te je ostao go do pojasa, pokazujući svoje mišiće.

U tom trenutku, Šapić je već dve godine bio predsednik opštine Novi Beograd, a njegovo učešće u ovom šou programu tada je izazvalo oprečne komentare javnosti – jedni su bili oduševljeni njegovom spremnošću da se pojavi u ovakvom netipičnom izdanju za jednog političara, a drugi su njegov potez smatrali neozbiljnim.

Međutim, bilo kako bilo, Šapić se zaista potrudio da ispoštuje svoju partnerku na sceni.

Uzimajući sve gore navedeno u obzir, može se reći da „Zadruga“ i „Parovi“ napuštaju svoja luksuzna imanja u Zemunu i Šimanovcima i sele se, zajedno sa novim herojima rijaliti današnjice, pravo u Skupštinu, kako bi – sada sledi najjeziviji deo – naredne četiri godine odlučivali o našim sudbinama. 

Živela estrada, živela rijaliti Srbija!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar