Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

Nikola Šešelj, sin predsednika Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja, sinoć je ušao u rijaliti "Parovi". Iako ga lider radikala nije podržao u ovome, to je možda pomalo i neočekivano, s obzirom na to da je i sam Šešelj prilično često bio rado viđen gost u ovakvim televizijskim formatima.

Naime, Nikola Šešelj je sinoć po ulasku u osmu sezonu “Parova” istakao da ga otac nije podržao u ovoj odluci, kao i da će zauvek biti u njegovoj političkoj senci.

PROČITAJTE JOŠ

“Jako je teško nositi se sa tim prezimenom. Nikada neću izaći iz njegove senke. Niko me neće gledati kao Nikolu. Čak će i moja deca nositi to breme, uvek će biti unuci Vojislava Šešelja, i to je jako teško. Što se tiče prezimena, to prezime Šešelj ima više loših nego dobrih stvari”, izjavio je Nikola, a iz čega se može iščitati da i nije preterano ponosan na svoje poreklo.

Foto;Screenshot/Youtube/Radikalski talasi

Ipak, da iver ne pada daleko od klade dokazuje i činjenica da se Vojislav Šešelj pojavljivao čak u tri različita rijalitija – u “Farmi” 2015, u “Zadruzi”, 2017. i u “Parovima” 2018. godine.

Šešelj je uglavnom ulazio ulazio kao sudija ili pripovedač, a učesnike i publiku zabavljao je uglavnom pričama iz Haga i perioda devedesetih godina.

Na “Farmi” je Šešelj između ostalog pričao o tome kako je zdraviji od Vučića i Nikolića i cele Vučićeve vlade, te da mu se ne umire i da mora da pobedi na izborima.

Tada smo saznali i da je, prema rečima Kristijana Golubovića, koji je bio učesnik rijalitija, on “trebao da ga ubije snajperom u Batajnici”. Po čijem nalogu i zašto, nije poznato.

“Imali ste kravatu na tufne tada”, ispričao je Kristijan, a Šešelj se u svom stilu našalio.

“Pa da li te je to odvratilo?”

Ipak, Šešelju je bilo najvažnije da u jednom od najgledanijih formata tada kaže sve što mu „na duši leži“, a u vezi je sa Vučićem i Nikolićem.

“Mene kritikuju što imam različit odnos prema Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću, i što to ne krijem. Ja nemam isti aršin prema njima, a evo i zašto. U Tomislava Nikolića sam imao neograničeno poverenje dok smo bili u stranci, a Aleksandar Vučić je uvek bio svojeglav. Vučić je bio obrazovaniji od svih u stranci, i nikada nije prestajao da uči. On je sada majstor za političku manipulacijiu”, rekao je Šešelj, a onda je istakao da je uticao na Nikolića da radi na sebi i uči.

PROČITAJTE JOŠ

“Sa druge strane, terao sam Nikolića da se obrazuje, da čita knige da nastavi da uči – evo i ja dan-danas ne prestajem da učim. Ali ne, njemu je uvek bilo interesantnije da sedi kod kuće i peče rakiju. Eto, sada lupeta gluposti. On je izdao ideologiju SRS-a i kompromitovao se u javnosti. Kupuje luksuzne stanove na Dedinju, zida kuće u zoni gde je zabranjeno, i podiže crkvu u Bajčetini. Tomislav Nikolić je jednom rekao da je Aleksandar Vučić njegov politički sin. I ja sada kada hoću da uvredim Vučića mu to kažem – rekao je Šešelj.

Tomislav Nikolić je tada bio predsednik Republike Srbije, a Aleksandar Vučić predsednik Vlade Srbije.

Vojislav Šešelj je drugi put u rijaliti ušao 2017. godine, i to u “Zadrugu”, ali ovoga puta u ulozi sudije da “ispravlja krivu Drinu” i miri zavađene strane između rijaliti učesnika. Lider radikala je predsedavao improvizovanim sudom, izricao presude, i tom prilikom rešio čak šest slučajeva.

U “Parove” je Šešelj ulazio više puta, i to u ulozi gosta pripovedača i voditelja. Osim što je bio voditelj, Šešelj je u “Parovima” bio i savetnik i analitičar, te je govorio učesnicima kako da najlakše podnesu izolaciju, a takođe je i analizirao učesnike i njihove postupke.

“Svi ste vi ovde u istom okruženju, upućeni jedni na druge, potrudite se da sve okrenete na šalu, biće vam svima mnogo bolje”, savetovao je predsednik Srpske radikalne stranke.

Uzevši sve u obzir, dosta je sličnosti između oca i sina. Različiti su samo smerovi. Šešelj senior je iz politike ušao u rijaliti, a Šešelj junior će možda iz rijalitija u politiku. Kako god okreneš, isto mu dođe.

Nikola reče da „prezime Šešelj više nosi loših nego dobrih stvari“. Njegovim učešćem u rijalitiju gotovo sigurno neće popraviti taj utisak.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.