Da li su izbori namešteni: Poznati se izjasnili o glasanju

Showbiz 22. jun. 202012:5011 komentara
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević, Goran Srdanov/Nova.rs, Zoran Lončarević

Nakon parlametarnih izbora koji su juče održani u Srbiji, javne ličnosti, a pogotovo glumci, izneli su svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama, postavljajući pitanja koja tište veliki broj građana Srbije - jesu li izbori zapravo bili namešteni?

Naime, juče su u Srbiji održani parlamentarni izbori koji su sa sobom doneli izlaznost manju od 50 odsto i 62,6 odsto glasova za listu sa imenom predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića. Na uzorku od 94,2 odsto obrađenog biračkog materijala, u Narodnu skupštinu Republike Srbije ulaze tri većinske i četiri manjinske liste.

PROČITAJTE JOŠ

Svoje mišljenje o navedenom, pored građana na Tviteru, iznele su i javne ličnosti.

Muzičar Vlado Georgiev je kroz pitanje na ovoj društvenoj mreži izrazio zabrinutost za iznete rezultate.

„Čekaj, ozbiljni ste kad komentarišete rezultate ovih izbora koje piše i broji vladajuća struktura koju niko ne kontroliše?“

Glumica Bojana Maljević takođe je komentarisala jučerašnje izbore, te ih je nazvala „Asimptomatskim“.

„Nema velike pobede. Ni za Vučića i partnere na vlasti. Ni za opoziciju koja je izašla. Ni za opoziciju koja je bojkotovala. Ni za gradjane. Biće ovo muka, za sve. #Izbori2020“, napisala je ona na Tviteru.

Autorka, novinarka i voditeljka Tatjana Vojtehovski, takođe se oglasila na društvenim mrežama, navodeći da su „izbori bili lažni“ te da su „pokradeni“.

„Lažne izbore, sa lažnim cenzusom, sa zamračenim medijima, sa pritiscima, ucenama, kupovinom glasova, duplim spiskovima, maltretiranjem građana telefonom, kršenjem svega što im padne pod ruku, e te i takve izbore su pokrali“, napisala je ona na Tviteru.

Vojtehovski se potom oglasila u još jednom Tvitu, komentarišući današnje navode doktora Predraga Kona da je epidemiološka situacija u Srbiji „preteća“. 

„Dan posle Vučićevih izbora dr. Kon objavljuje da je situacija u Beogradu ponovo preteća. Do juče nije bila preteća, evo je jutros ponovo preteća“, napisala je ona ironično.

Reditelj Srđan Dragojević, takođe je komentarisao izbore na društvenim mrežama, dajući kroz šalu predlog da se cenzus spusti na 1 odsto.

„Mislim da će se za sledeće izbore cenzus spustiti na 1%. Jer, potreban je “Palmin zooloski vrt u Jagodini” – Da u Parlament uđe i Panda, i Žirafa. Možda i kakva slatka Boa constrictor? Kako ne. Diktatura, pored gladijatora, traži i Zoo“, rekao je on na Tviteru.

Reperka Sajsi MC je na Tviteru objavila video dreg kraljice, na šaljiv način komentrišući izbore i premijerku Anu Brnabić.

„Rezultate izbora ne priznajem. Premijerka je spremna da radi, moj program znate“, napisala je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar