Influenseri donirali tri miliona evra zaraženima u Italiji

Showbiz 12. mar. 202013:31 > 13:37
Podeli:
Foto: Chris Ashford / Camerapress / Profimedia

Italijanska modna blogerka, dizajnerka i manekenka Kijara Feranji, osnovala je humanitarni fond zajedno sa svojim suprugom, italijanskim reperom Fedezom, koji je u samo tri dana sakupio više od tri miliona evra za pomoć italijanskim bolnicama koje se nalaze u krizi zbog koronavirusa u toj zemlji.

Kako je objavila na svom Instagram nalogu, na kome je inače prati više od 18 miliona ljudi, situacija u Italiji ne alarmantna i tamo je trenutno na snazi vanredno stanje.

„Želim da objasnim svojim pratiocima iz inostranstva, koji očigledno ne shvataju da je situacija u Italiji jako loša. Imamo deset hiljada zaraženih, 600 umrlih i još pet hiljada ljudi koji su u bolnicama u jako lošem stanju. Naše bolnice nisu spremne za ovoliki broj pacijenata i naši lekari rade sve što je u njihovoj moći da pomognu ljudima. Ukoliko se situacija ne poboljša, biće prinuđeni da biraju koga će da leče na osnovu godina i šanse koje imaju da prežive“, napisala je blogerka i dodala:

„Fedez i ja smo krenuli sa sakupljanjem novca i do sada smo, uz pomoć drugih influensera, uspeli da dođemo do cifre od 3,3 miliona evra. Međutim, to nije dovoljno! Država je donela odluku da sve Italijane drži zatvorene u kućama kako bi sprečila širenje virusa i kako bi pokušala da spase zdravstveni sistem pre nego sve ode dođavola. Trenutno smo u karantinu nalik onom, u kome su bili gradovi u Kini tokom poslednjih nekoliko meseci. Ovo nije običan grip i svi moramo da vodimo računa. Molim vas ostanite unutar svojih kuća i edukujte se.“

PROČITAJTE JOŠ

Blogerka je takođe apelovala na svoje prijatelje influensere da se uključe u akciju i doniraju novac italijanskim bolnicama, pre nego, kako kaže, bude kasno.

„Molim sve svoje američke i inostrane prijatelje influensere, jutjubere i instagramere da se uključe i doniraju novac. Makar nešto! Svi vi mnogo plaćate skupocena letovanja u moju zemlju i dolazite ovde kako biste se provodili i uživali. Sada je trenutak da delujete i pomognete da se naša kultura i naš narod sačuva. Molim vas, donirajte novac“, napisala je ona dodatno.

Foto:Printscreen/Instagram

Ovo nije prvi put da insluenseri u različitim državama koriste svoju platformu zarad višeg, dobrog cilja.

Tokom požara u Australiji u januaru ove godine, vodeći američki i evropski influenseri zajedno su donirali više miliona dolara Australiji, kako bi pomogli u sprečavanju širenja požara i obnovi zelenih površina i domova.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.