Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Reperima Bubi Koreliju i Džali Bratu zabranjen je ulazak u Srbiju, nakon nasilja koje se dogodilo na njihovom nastupu i peticije koja je pokrenuta, upravo za zabranu ulaska u našu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji incident u Nišu je razbesneo mnoge javne ličnosti, među njima, pevača Slobu Radanovića, pevačicu Maju Berović i glumca Viktora Savića.

Sloba Radanović se obratio oštrom kritikom „Izvođači treba da štite svoju publiku, a ne da gledaju dok ih neko baca sa bine i bije. Šta god da se dogodilo, to su klinci i nasilje nije rešenje. Treba da vas je sramota“.

„Ja kad sam izvodila njihove pesme oni su bili normalni momci bez ikakavih skandala, ali očito da se to promenilo. Ako me pitate konkretno u tom slučaju, ne podržavam jednostavno nikakav vid nasilja. Svako ko uradi bilo kakav nasilnički čin, treba da odgovara za to. Da li to bilo obezbeđenje, da l’ to bio taj neko lično… Obezbeđenje radi tu za nas i oni rade ono što im mi kažemo da rade. Tako da, svako treba da stoji iza svojih dela“, rekla je tada Maja Berović.

Jala Brat se tim povodom tada oglasio na Instagramu, tvrdeći da nije video incident:

„Dragi moji, želim da se na kratko osvrnem na događaj u Nišu. Ni moj kolega ni ja nismo bili prisutni na bini, što je javno potvrdio organizator i kao što se vidi na snimku. Bili smo u bekstejdžu, čekali svoj red. Jako mi je žao zbog nastale situacije i apsolutno osuđujem svaku vrstu nasilja“, napisao je on na Instagramu.

Viktor Savić je nakon vesti o incidentu na svom Instagram profilu objavio fotografiju UFC borca Konora Mekgregora u momentu kada je neko nokautirao i napisao: „Bojkot! Drugar koji hoće da ide na nastup Džale i Bube“. Nakon toga Savić je podelio fotografiju najave jednog nastupa Bube i Jale i dodao znak „stop“.

Snimak tuče danima je bila glavna tema na društvenim mrežama, a scene su razbesnele javnost u Srbiji i šire. Ponašenje tima repera razljutilo je njihove fanove širom Balkana, pa je pokrenuta onlajn peticija za zabranu ulaska Džali i Bubi u Srbiju, prenose mediji.

Peticija da se Bubi i Jali zabrani ulazak u Srbiju – više od 68.000 potpisa

Nakon incidenta na nastupu pokrenuta je peticija da se Bubi i Džali zabrani ulazak u Srbiju, a koju je potpisalo više od 68.000 ljudi.

„Potpisujem ovu peticiju za zabranu ulaska u Srbiju dotičnim „reperima“ jer svako ko ne poštuje ovu državu, njenu decu i njen narod, nema tu šta da traži“ piše u opisu peticije.

Koncert muzičara Džale Brata i Bube Korelija koji je bio najavljen za 13. avgust u Banjaluci  takođe je otkazan, prenose mediji.

Prvu informaciju o otkazivanju ovog koncerta, što je neuobičajeno, na pres konferenciji političke stranke Ujedinjena Srpska saopštio je odbornik ove stranke u Skupštini grada Banjaluka, Neven Stanić, prenose bosanski mediji.

On je rekao da su građani uputili niz primedbi zbog tog koncerta, kao i da je Ujedinjena Srpska slala molbe nadležnim institucijama da se otkaže.

„Takva vrsta muzike i performansa promoviše nasilničko ponašanje, prostituciju, upotrebu nedozvoljenih i oružja i sve ono što naše društvo ne treba da prihvati, a zbog složene političke situacije moglo bi doći i do incidenata, jer u tim njihovim tekstovima postoji i raspirivanje nacionalne mržnje“, naveo je Stanić, piše „Mondo.ba“.

 

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.