Foto:Screenshot/Twitter/@DLavonja

Kultna predstava "Olimp" belgijskog reditelja Jana Farb, koja je trajala 24 sata, žestoko je podelila javnost, a snimci ove predstave se ponovo šire društvenim mrežama.

Naime, predstavom čije je izvorište u antičkim tragedijama, otvoren je 51. Bitef 2017. godine. Cela predstava se, prvi put u istoriji javnog servisa, iz Centra „Sava“, gde je igrana, prenosila na RTS 3, a pojedine, eksplicitne scene izazvale su burne reakcije javnosti.

Snimci ove kultne predstave se ponovo dele na društvenim mrežama, uz duhovite komentare. Povod je predstojeći EuroPrajd i tvrdnje ekstremista da ne žele „Sodomu i Gomoru na ulici.“ Tviteraši dele snimke predstave navodeći da goli muškarci i žene, ili seks kao takav, nisu problem – jer je to i ranije prikazivano na Javnom servisu, u jednom maestralnom umetničkom delu.

Na video snimcima se dele scene u kojima muškarci goli igraju na bini uz zvuke sirtakija, one u kojima žene pokazuju intimne delove tela, ali i one u kojima se prikazani eksplicitni seksualni sadržaji. Komentari su, jasno, podeljeni.

Neki su ovakvu vrstu umetnosti uporedili čak i sa aktuelnim rijaliti programima u Srbiji. Većina njih nije uspela da razume kako se ovakvi sadržaji mogu podvesti pod kategoriju kultura.

BONUS VIDEO: Simić: LGBT i dalje tabu u Srbiji, mora se biti hrabar

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)