Georgiev: Marjanović je bio gospodin, šmeker, trendseter…

Showbiz 15. maj. 202122:56
Podeli:
Djordje Marjanovic i Vlado Georgiev
Đorđe Marjanović i Vlado Georgiev Foto:E-Stock/Neniska/Zoran Lončarević

Pevač i kantautor Vlado Georgiev bio je veliki poštovalac lika i dela Đorđa Marjanovića, koji je danas preminuo u 89. godini.

Vlado Georgiev rastužio se zbog smrti jugoslovenske muzičke zvezde Đorđa Marjanovića, pa se na Tviteru oprostio emotivnim rečima.

„Umro je Đorđe Marjanović… Onakva legenda, zapravo jedan divan gospodin. Šmeker, trendseter, čovek koji je nekada značio mnogo. Nekada, kada su se cenile prave vrednosti… Dragi Đorđe, neka ti je večna slava. Ostalo je puno iza tebe… Ko nekad u osam“, napisao je Vlado.

Podsetimo, Đorđe Marjanović je poznati jugoslovenski i srpski pevač, najpopularniji tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka u SFR Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu i, po mnogima, najveća zvezda jugoslovenske i srpske zabavne muzike.

PROČITAJTE JOŠ

Rođen je u Kučevu. Gimnaziju je završio u Požarevcu, nakon čega je u Beogradu studirao farmaciju. Pošto je zapostavio studije, novac je zarađivao istovarajući vagone na železničkoj stanici, raznoseći mleko i novine, radeći kao inkasant u Radio Beogradu i statirajući u filmu „Svi na more“ i predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Prvi put je zapevao na audiciji pevača zabavne muzike koju je organizovalo Udruženje džezista Srbije, da bi u narednom periodu pevao na igrankama i zabavama u gradu. Prelomni trenutak dogodio se 1958. godine u Nišu. Duško Radančević, šef jednog malog beogradskog orkestra koji je pratio pevače i glumce, pozvao ga je da peva u pauzi između nastupa pevača zabavne i narodne muzike. Đorđe je otpevao četiri pesme – Zvižduk u osam, Plavo u plavom, Stidljiva serenada i kaubojsku pesmu iz jednog filma. Publika je fantastično reagovala, tražila bis, a Đorđe, kako je spremio samo pomenute pesme, sve ih je otpevao na bis.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar