Dua Lipa mora na sud jer je objavila sopstvenu fotku

Podeli:
Dua Lipa
Foto: REUTERS/Peter Nicholls

Dua Lipa suočena je sa sudskom tužbom jer je svoju paparaco fotografiju objavila na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

Kompanija Integral Images je 6. jula podigla tužbu na osam stranica protiv poznate pevačice, optužujući je za kršenje autorskih prava, piše Independent.

Kako stoji u tekstu tužbe, Lipa je „bez dozvole i odobrenja“ podelila jednu od njihovih fotografija na kojoj pevačica u velikom šeširu napušta aerodrom.

Fotografija je objavljena u februaru 2019. na njenom Instagram nalogu, a Integral Images napominje kako pevačica koristi tu platformu društvenih mreža kao marketinški alat.

„Njen račun je monetizovan na način da se objavljuju sadržaji osmišljeni tako da podstaknu njene pratioce na konzumiranje i kupovinu sadržaja okrivljene, na čemu okrivljena zarađuje“, kaže se u tužbi.

Integral Images traži odštetu od 150.000 američkih dolara, pokrivanje svih parničnih troškova i advokatskih naknada, te izdavanje naloga kojim bi se pevačica sprečila da i ubuduće objavljuje njihove fotografije.

Britanska pevačica nije prva slavna osoba koja je tužena zbog deljenja sopstvenih paparaco fotografija na društvenim mrežama. Arijana Grande i Džasitn Beber suočili su se sa sličnim parnicama 2019. godine.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar