Foto: Shooting Star / ddp USA / Profimedia

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković došla je u Srbiju, tačnije u Loznicu, kako bi učestvovala u protestima protiv kompanije RioTinto.

Novaković je tokom poslednjih nekoliko meseci bila vrlo glasna kada je u pitanju očuvanje životne sredine u Srbiji. Gotovo svakodnevno na Instagramu podržava ekološke proteste i apeluje na građane Srbije da zaustave kompaniju RioTinto. Nekoliko puta je bila vrlo oštra i prema ministarki Zorani Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ

Danas je objavila sliku na Instagramu – nalazi se u Loznici i slikala se pored grafita „RioTinto marš sa Drine“.

„Reka Drina je vekovima čuvana i mi smo ovde da je čuvamo i dalje. Ona će nas sve nadživeti i mi ćemo je sačuvati za našu budućnost i budućnost naše dece“, napisala je Bojana na Instagramu uz svoju fotografiju.

Glumica se može videti i na jednom od snimaka prilikom dolaska Viole fon Kramon, predstavnice zelene partije i Evropskog parlamenta.

Poseta Viole fon Kramon

Današnja poseta Loznici i Gornjim Nedeljicama, Viole fon Kramon, predstavnice nemačke zelene partije i Evropskog parlamenta je trebalo da bude podrška građanima ovog kraja u borbi za svoj kraj, svoju zemlju. Trebalo je da joj meštani ovog kraja danas predstave svoje probleme sa kompanijom Rio Tinto i najavama izgradnje rudnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Novakovic (@bojnovak)

Neposredno pre nego što je fon Kramon stigla u Gornje Nedeljice pojavili su se odbornici SNS, očigledno sa namerom da naprave predstavu.

Oni su dovikivali – „Kosovo je srce Srbije“ i „Nećete nam uzeti Kosovo“, a nakon što ih je fon Kramon na engleskom jeziku pitala da li žele da diskutuju o nečemu sa njom, dobila je odgovor „no, sa vama… ovde srpski, ovde se priča samo srpski“.

Novaković se ponudila da prevede ono što govore.

Pogledajte kako je to izgledalo u videu u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare